Ilir Latifi
Ilir Latifi. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Uppdaterad ranking: Ilir Latifi på plats #4 – Sverige har tre rankade fighters

✅Ilir Latifi stiger i ranking ✅Vilka står på tur att bli rankade?

UFC har uppdaterat sin ranking efter helgens gala och det står nu klart att lilla landet Sverige numera har tre rankade fighters i världens största MMA-organisation. Alexander “The Mauler” Gustafsson återfinns på plats #1 i lätt tungviktsklassen medan “Lyftkranen från Rosengård” Ilir Latifi numera är rankad #4 i samma division. Anledningen till Latifis hopp är att lagkamraten Jimi Manuwa förlorade i helgen och förlorade sin fjärdeplats till svensken.


Manuwa om Latifi och Gustafsson: “Vi motiverar och sporrar varandra”


Lina Länsberg är numera rankad

En annan trevlig överraskning är att Lina Länsberg numera är rankad på #15-plats i kvinnornas bantamvikt. Den 36-åriga “Elbow Queen” är inbokad för att möta Gina Mazany under UFC Liverpool den 27 maj och har därmed möjligheten att ta hem karriärens andra UFC-vinst.

Varken Latifi eller Gustafsson har en match inbokad för tillfället men det har den svenska talangen Jack Hermansson som nosar på mellanviktsklassens ranking. “The Joker” Hermansson möter Thales Leites den 12 maj under UFC 224.

En annan svensk fighter som kan komma att bli rankad inom kort är den skönsjungande David Teymur som MMAnytt inom kort kommer att ta en prat med – Stay tuned!


David Teymurs kaxiga utmaning – till Clay Guida och Ross Pearson


Kategorier
Senaste NyttSponsrat inläggSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...