Svensken Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning – ligger i koma

Boxaren Erik Skoglund åkte in akut till sjukhuset och opererades efter en hjärnblödning.

I fredags kväll åkte svenske boxaren Erik Skoglund in akut till sjukhus efter att han känt sig illamående efter ett sparringpass. När han kom fram till sjukhuset blev han sövd och opererad för en hjärnblödning.

Skoglund befinner sig just nu i koma och läkarna säger att Skoglunds tillstånd är allvarligt men stabilt. Hans team säger i ett uttalande att de kommande dagarna är kritiska för hans återhämtning och ber allmänheten respektera Erik och hans familj.

 

 

Oklart vad som orsakade hjärnblödning

En hjärnblödning kan uppkomma på flera olika sätt och enligt Sanna Neselius forskning får boxare ofta mildare hjärnskakningar, att det skulle utvecklas till hjärnblödning är inte lika vanligt.

“Det går inte att säga något om prognosen eftersom det finns olika typer av hjärnblödningar. Det handlar dels om vilken typ av blödning han har haft, men också hur de lyckas hålla nere trycket.

Har han exempelvis haft flera tuffa sparringpass på raken så kan han redan ha fått en hjärnskakning som lett till att det blivit för mycket” – sade Neselius, doktorand vid Sahlgrenska akademin och förbundsläkare för Svenska Boxningsförbundet till Aftonbladet.

Neselius hoppas att Skoglunds tragedi når ut till andra boxare och att de i framtiden är försiktiga med sparring.

“Jag försöker förmedla till boxningsvärlden att tänk på det när man sparrar – att inte gå för ofta med full kontakt. Och har man hjärnskakningssymtom, som huvudvärk, så ska man förstås inte sparra.”

 

Gjorde sig redo för sin nästa match

Skoglund, 26 tävlar i lätt tungvikt och skulle den 17:e december ha mött Rocky Fielding men den matchen blev uppskjuten. Skoglund är WBA, IBO och IBF:s internationella mästare och har ett matchfacit på 26-1, där hans enda förlust kom i World Boxing Super Series mot Callum Smith.

Vi på MMAnytt hoppas att Skoglund återhämtar sig, våra tankar är med Erik och hans familj.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.