Alexander Bergman. Foto: Patrick Jenkinson/MMAnytt

Två nya matcher avslöjade inför Superior Challenge 16

Alexander Bergman och Marthin Hamlet Nielsen har nu fått sina motståndare bekräftade inför den kommande Superior Challenge-galan.

Sakta men säker byggs nu matchkortet inför Superior Challenge 16, som äger rum i Eriksdalshallen i Stockholm den andra december.

Alldeles nyss blev två nya matcher offentliggjorda av organisationen. Både den svenske mellanviktaren Alexander Bergman och Norges lätta tungviktare Marthin Hamlet Nielsen, som redan var bekräftade för galan, har nämligen fått sina motståndare avslöjade.

Alexander Bergman vs. Alan Carlos

För Bergmans del väntar en match mot den Halmstad-baserade brasilianaren Alan “The Brazilian Viking” Carlos.

Bergman (6-2 MMA, 3-0 SC) kommer in med två raka segrar i ryggen, senast mot fransmannen Roggy Lawson via ett majoritetsdomslut på Superior Challenge 15 i april tidigare i år.

Carlos (12-9 MMA, 1-1 SC) har själv vunnit två av sina senaste tre matcher. Sist han var aktuell förlorade han en titelmatch mot den nuvarande UFC-fightern Jack Hermansson via teknisk knockout på Cage Warriors 75 i april 2016.

“Alexander Bergman mot Alan Carlos är en mycket intressant matchning. Matchen har varit aktuell i samband med tidigare galor men p.g.a. olika anledningar har vi inte fått till den förrän nu. Kul att den äntligen blir av och det är alltid extra spännande när två svenskar möts,” sa Babak Ashti, grundare av Superior Group International, om matchningen i ett pressmeddelande.

Marthin Hamlet Nielsen vs. Hassen Rahat

Hamlet Nielsen kommer å sin sida ställas mot fransmannen Hassen Rahat.

Hamlet Nielsen (1-0 MMA, 1-0 SC) är en av Norges absolut främsta brottare, som istället för en OS-satsning valde att gå över till MMA. Under den senaste Superior Challange-galan i april gjorde han sin proffsdebut mot svenske Zvonimir Kralj – och säkrade då vinsten via knockout efter en riktigt spännande match.

Rahat (2-1 MMA, 0-0 SC) är själv mer av en striker som nu gör comeback till buren efter nästan tre års frånvaro. Efter att ha inlett proffskarriären med två raka TKO-segrar åkte han senast på en submissionförlust mot landsmannen Kevin Oumar.

“Marthin Hamlet Nielsen är en väldigt dedikerad och målmedveten idrottsman med siktet inställd på stjärnorna. Hans motståndare Hassen Rahat är en aggressiv och rörlig striker som kommer gå in för avslut,” sa Ashti i pressmeddelandet.

Uppdaterat matchkort

Med de nya matcherna ser matchkortet nu ut som följande:

Huvudkortet:

 • David Bielkheden vs. TBA
 • Simon Sköld vs. TBA
 • Titelmatch i fjädervikt: (C) Diego Nunes vs. Michel Ersoy
 • Papy Abedi vs. TBA
 • Sadibou Sy vs. TBA
 • Martin Akhtar vs. TBA

Underkortet:

 • Mellanvikt: Alexander Bergman vs. Alan Carlos
 • Arman Popal vs. TBA
 • Kvinnlig flugvikt: Gabriella Ringblom vs. Malin Hermansson
 • Lätt tungvikt: Marthin Hamlet Nielsen vs. Hassen Rahat
 • Weltervikt: Rostem Akman vs. Gard Sagen

Surfa in på www.superiorchallenge.com för mer information om Superior Challenge 16!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSuperior ChallengeSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...