VIDEO: UFC-fighters reagerar på kontroversiella lagmatcher i MMA

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Gängslagsmål - i MMA? ✅ Här reagerar UFC-fighters på de märkliga matcherna

De allra flesta MMA-organisationerna världen över bedriver sin verksam någorlunda i linje med det internationella regelverket unified rules, även om det förstås finns en hel del variationer. Vissa sticker dock ut rejält och går en helt egen väg, vare sig det gäller MMA i riddarerustning – eller rentav organiserat gängslagsmål.

Det sistnämnda förekommer bland annat i Team Fighting Championships (TFC), där femmannalag gör upp mot varandra i ringen. Alla slåss mot varandra samtidigt och matcherna fortgår oavsett hur många som blir avslutade tills dess att ett lag är helt besegrat, vilket alltså innebär att fem män kan stå och slå och sparka på en ensam stackare som klarade sig längst i sitt lag.

I videon ovan kan du se två UFC-fighters, Elias Theodorou och Misha Cirkunov, reagera på en 5 vs 5-match från TFC samt en annan 3 vs. 3-match från Universal Reality Combat Championships (URCC). Hur påverkar sådana här matcher sporten som helhet – och vilka fem fighters skulle de själva välja om de skulle forma sina egna drömlag?

Vad tycker du om lagmatcher i MMA?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.