Otäcka åkomman stoppar hemmahoppet: “Hål i huvudet”

✔️ Varning för känsliga tittare! ✔️ "Under behandling - ska sys ihop" ✔️ Talangen får ny motståndare

Under helgens Fight Club Rush 6 i Västerås var hemmahoppet Alexander Lööf tänkt att ta sig an den svenske mästaren Eladio Bravo i ett högintressant A-klassmöte mellan två lovande MMA-talanger.

Lööf, som representerar Västerås Fight Club, har gjort sig känd för imponerande knockouts – inte minst efter sitt storslagna avslut i VM-debuten. Många såg fram emot att nu få se honom ta sig an en annan striker i form av Bravo, som precis vann SM-guld vid endast 19 års ålder. Dessvärre kan MMAnytt avslöja att en rejäl sårinfektion tvingar Lööf att dra sig ur fighten.

– Jag har haft ett sår högt uppe på pannan som jag fortsatt träna och jobba med, vilket efter ett tag ledde till en ganska kraftig infektion. Efter flera läkarbesök har en läkare nu tagit ut allt bildats i såret så att det ska kunna läka på nytt, och det gjorde att jag fick ett hål i huvudet. Det är nu under behandling och ska snart sys ihop. Så som jag förstått det är det enda jag kan göra just nu att ta det lugnt och hålla koll på hälsan och såret, så att det inte går över till en blodförgiftning, förklarar en besviken Alexander Lööf för MMAnytt.

Foto: Privat

Hur känns det att missa FCR 6?

– Det suger! Det är hemmaplan och man vill ju visa upp sig för alla här hemma. Motståndaren Eladio Bravo som jag skulle möta är ingen grappler utan en stående fighter, vilket jag väntat efter länge. Så att jag tvingas ställa in fighten på grund av en skitgrej är bara irriterande.

Eladio Bravo får ny match på Fight Club Rush 6

Som tur är har FCR lyckats hitta en ersättare för Lööf, vilket innebär att Bravo slipper bli utan någon match i helgen.

Örebrotalangen, som tränar på Akademi Nord, går nu en lättviktsfight mot Stockholmsfightern Dzhabrail Murtazailev från Allstars Training Center istället.

Helgens FCR 6 toppas av en spännande proffsmatch mellan två svenska fjäderviktare, där Västeråsstjärnan Tobias Harila tar sig an Umeås Fernando Flores i en match om det unika “Sweden Bad Boy”-bältet.

Spana in fight week-trailern inför galan nedan!

 

Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara