Conor McGregors 5 största skandaler

VIDEO + TEXT ✅ Irländske superstjärnan arresterades återigen i natt ✅ Kolla McGregors fem värsta övertramp här

Conor McGregor är UFC:s i särklass största stjärna och en fantastisk atlet som tidigare hållit organisationens lättviktsbälte och fjäderviktsbälte.

Läs mer: Conor McGregor släpper första uttalandet efter häktningen

Med det sagt har irländaren varit inblandad i en hel del skandaler på senare år – så sent som igår blev han arresterad efter att ha förstört ett fans mobiltelefon. I den här artikeln listar vi fem gånger McGregor definitivt har gått över gränsen.

5. Storbråket på UFC 229

När McGregor gjorde sitt senaste framträdande i buren var det i en fight om lättviktsbältet mot Khabib Nurmagomedov. Under månaderna inför fighten körde McGregor på med sitt sedvanliga trash talk – enligt vissa betydligt hårdare mot Khabib än inför tidigare matcher.

Den hetsiga stämningen som byggdes upp inför mötet kulminerade i att en rasande Khabib  efter att ha vunnit matchen – gick till attack mot McGregors lagkamrat Dillon Danis utanför oktogonen.

Detta fick McGregor att i sin tur ge sig på Khabibs team, och fullskaligt kaos utbröt i och runt buren. Både Khabib och McGregor straffades med avstängningar och böter efter skandalscenerna – dock straffades dagestaniern betydligt hårdare än irländaren.

4. Flaskattacken mot Nate Diaz

Under upptakten till McGregors andra möte med Nate Diaz på UFC 202 valde Stocktonsonen att helt sonika lämna en presskonferens innan den börjat. Detta i protest efter att irländaren dykt upp för sent.

Det fick irländaren att se rött – och börja kasta fyllda flaskor och burkar mot Diaz och compani, som givetvis kastade tillbaka som följd. Det hela slutade med att McGregor fick böta 75 000 dollar (idag ca 702 000 kr) till Nevadas atletiska kommission.

3. Förstörde telefon i Florida

McGregors allra senaste övertramp kom i dagarna, då han ska ha förstört ett fans mobiltelefon. Ännu vet vi inte det exakta händelseförloppet, men enligt uppgifter från bland annat polisrapporten ska McGregor ha lackat ur när ett fan försökt fota honom. Han ska därför ha ryckt till sig mobilen, kastat den i marken, stampat på den, och därefter lämnat platsen och tagit med sig telefonen.

Läs mer: Conor McGregor gripen och häktad i Florida

“The Notorious” Conor McGregors mugshot efter att ha blivit arresterad i Florida. Foto via Miami Beach Police Department

McGregor misstänks nu för grova brott. Den ena brottsmisstanken rubriceras som strong-armed robbery, medan den andra misstanken avser skadegörelse.

2. Bellator-skandalen

McGregor visade sig från sin allra värsta sida när han närvarade på Bellator 187 för ett och ett halvt år sedan.

Irländaren valde nämligen att storma buren för att fira Wards seger. När domaren Marc Goddard försökte stoppa honom valde McGregor att putta och ge sig på domaren. Därefter fortsatte McGregor att springa ärevarv runt buren för att fira Wards seger – och dela ut en örfil till en funktionär (!) som försökte stoppa honom. McGregor var inte en officiell sekond i Wards ringhörna under matchen.

McGregor fick inget officiellt straff efter incidenten. Däremot menar UFC-presidenten Dana White att irländarens agerande på Bellator-galan ledde till att man ställde in hans planerade återkomst till UFC samma år.

1. Bussattacken i Brooklyn

McGregors mest ökända övertramp hittills kom inför UFC 223 i Brooklyn förra året, där Khabib Nurmagomedov mötte Al Iaquinta och vann lättviktstiteln. På mediadagen inför matchen stormade plötsligt McGregor in tillsammans med ett entourage, och gick till attack mot en buss som skulle köra tillbaka galans fighters till hotellet.

McGregor kastade bland annat en pirra mot bussen, vilket ledde till att en ruta krossades, och flera fighters – såsom Ray Borg och Michael Chiesa – träffades av glassplitter och tvingades ställa in sina matcher på galan. Dessutom skärrades mästarinnan Rose Namajunas av händelsen.

Khabib, som befann sig på samma buss, är den som ska ha varit det egentliga målet för attacken. Detta efter att han konfronterat McGregors lagkamrat Artem Lobov tidigare under veckan. Dagestaniern klarade sig dock helskinnad från bussattacken, men såg till att ge igen efter att han själv mött McGregor (se punkt fem ovan).

Lobov, som deltog i attacken och skulle ha fightats på galan, fick sin match inställd som straff. McGregor straffades efter mycket om och men till fem dagars samhällstjänst och tvingades genomgå terapi för att hantera sin ilska.

Vilken skandal tycker du själv var värst? Gör din röst hörd i omröstningen nedan!

Vilken Conor McGregor-skandal var värst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

 

Tycker du att vi har missat någon skandal? Skriv av dig i kommentatorsfältet!

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara