Exklusivt: Därför blev Sirwan Kakai och Frantz Slioas matcher inställda

✅Bådas matcher blev inställda ✅Daniel Teymur förklarar vad som skedde

MMAnytt kunde igår rapportera om Diego ”The Silencer” Gonzalez (20-12) seger över Mostafa Rashed Neda (4-2) på Pheonx FC 6 i Abu Dhabi. Då han kom från en förlust mot danske Morten Djursaa in in föregående match var det en väl behövd seger som Gonzalez säkrade redan i den första ronden med en submission via giljotin.

Utöver “The Silencers” återkomst till segerkolumnen så var det även två andra svenskar som var bokade för match: Sirwan “Zohan” Kakai (12-5) och Frantz Slioa (5-0), som skulle ha mött Shuya Kamikubo respektive Dagir Imavov. Enligt en källa inom Pheonix FC ställdes matcherna in på grund av att svenskarna inte ville gå match senare än förväntat, men den svenske UFC-fightern Daniel Teymur kontakta MMAnytt i morse för att förtydliga omständigheterna kring de inställda matcherna.

Teymur berättade att svenskarnas matcher, som var planerade att gå på underkortet, sköts fram flera timmar till efter huvudmatchen, samt att Gonzalez var tvungen att värma upp och gå in i sin match på endast femton minuters förvarning. Detta hände på grund av schemaläggningsproblem gällande TV-sändningen av galan som pågick, då väldigt många matcher på underkortet gick tiden ut och orsakade ett behov av färre matcher innan huvudkortet.

Det var främst Kakais och Slioas hälsa och säkerhet som motiverade beslutet, då det rörde sig om fighters som var redo att gå match som sedan skulle behöva vara vänta minst fyra till fem timmar efter det tänkta matchtillfället. Då det var så pass oklart när Kakai och Slioa skulle gå match valde de istället att tacka nej med tanke på de oprofessionella omständigheterna. Enligt Teymur ska Pheonix FC ha tagit på sig skulden och medgett fel.

“Jag tänkte först på deras hälsa, jag sa: Ni är bara en två, tre matcher ifrån UFC, riskera inte detta,” berättade Teymur.

Enligt Teymur ska Pheonix FC ha varit omhändertagande efter galan och planerar att boka om matcherna till ett framtida tillfälle.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara