Guram Kutateladze ryktas vara nära ett UFC-kontrakt!

✔ Uppgifter: Han blir nästa svensk i UFC ✔ Kan debutera i höst

Sverige ryktas ha en ny UFC-fighter inom kort. MMAnytt kan nämligen avslöja att Guram Kutateladze, 28, närmar sig ett kontrakt med den världsledande MMA-organisationen.

Uppgifter gör gällande att seriösa diskussioner ska pågå mellan parterna, och att det mer eller mindre är en tidsfråga innan Kutateladze värvas.

Enligt källor väntas Kutateladze hålla sig redo för att med största sannolikhet göra sin UFC-debut i höst, troligen under september månad. Detta när organisationen återvänder till ön Yas i Abu Dhabi för en ny vända av “Fight Island”-galor med internationella fighters.

Via Facebook:

𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Sverige ryktas ha en ny UFC-fighter inom kort! Enligt mina källor är det ingen mindre än den 28-årige…

Publicerat av Ashah Tafari Söndag 26 juli 2020

Källor nära situationen berättar vidare att UFC haft ögon på Kutateladze under en längre tid, och att han erbjöds en fight i Köpenhamn redan i höstas. Svensken var dock tvungen att avböja det erbjudandet eftersom han tävlar i lättvikt (70,3 kilo), medan organisationen behövde en fighter i fjädervikt (65,8 kilo) vilket skulle innebära en för tuff viktnedgång.

Guram Kutateladze har vunnit åtta matcher i rad

Kutateladze, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center, har länge utmärkt sig som en av Sveriges främsta fighters på uppgång. Han har ett matchfacit på 11-2 som proffs och en vinstsvit på åtta segrar i rad – varav fem via knockout.

Sist vi såg svensk-georgiern tävla fightades han för den Bahrain-baserade topporganisationen BRAVE Combat Federation. Detta på BRAVE CF 29 i november, där han knockade den tidigare UFC-fightern Felipe Silva brutalt i matchens första rond.


LÄS MER: HAN GÖR DET! Svenske MMA-stjärnan knockar UFC-veteranen!


 

 

Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara