UFC MMA Jack Hermansson
Jack "The Joker" Hermansson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Jack Hermansson om att hantera ångesten: “En analys som är superstor”

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Jack "The Joker" Hermansson öppnar upp om hur han hanterat sin ångest och nervositet inför nattens UFC 224 ✅ Hävdar bestämt att atmosfären i Brasilien inte har haft något att göra med de tuffa förlusterna ✅ "Det är klart att jag ska klara av att gå en match i Brasilien och vinna den"

UFC 224: Exklusiv intervju med Jack "The Joker" Hermansson

"FORMEN ÄR HELT SINNESSJUK" 💪Den Norge-baserade svensken Jack "The Joker" Hermansson är riktigt taggad och ser fram emot att "köra över" veteranen Thales Leites under helgens #UFC224 i Brasilien 👊🇸🇪🇳🇴Kolla in vår exklusiva intervju med "The Joker" i videon nedan! 🔥👇

Publicerat av MMAnytt.se den 7 maj 2018


I natt får vi se den Norge-baserade svensken Jack Hermansson kliva in i UFC:s oktogon för sjätte gången, då han kommer göra upp mot den brasilianske veteranen tillika forne titelutmanaren Thales Leites på UFC 224.

“The Joker” siktar nu på att återvända till segerspåret efter en tuff förlust i sin senaste match, där han förlorade mot topp 15-rankade Thiago Santos.

Vad tar du med dig från den matchningen och vad försöker du göra annorlunda den här gången?

 – Sedan den matchen så har jag strukturerat om en hel del av hela mitt liv och hela min träning. Jag har tagit ett riktigt djupdyk in i alla detaljer som jag kan påverka och jag kommer komma ut som en bättre fighter. Jag har bland annat skaffat mig en mental coach som verkligen har hjälpt mig att hitta till allt som går att påverka, så har vi satt fart på det här maskineriet och jag känner att jag liksom har byggt mig till en ännu bättre fighter. Jag är helt säker på att vi kommer få se resultaten i nästa match, säger Hermansson i en exklusiv intervju med MMAnytt.

Hermansson har varit väldigt öppen och ärlig med att han handskas med vissa svårigheter när det kommer till ångest och nervositet inför sina matcher – något som han nu känner att han har lyckats gå till botten med tillsammans med sin nya mentala coach Tommy Fjeldheim. Den här typen av problem är samtidigt inte helt lätt att hitta lösningar på alla gånger, och Hermansson själv beskriver det som en “analys som är superstor”.

 – Alltså man går ju liksom in i sig själv och prövar att förstå, vad kommer det här av? Och vad kan vi göra för att jag ska känna mig bättre? Det är en analys som är superstor och inte så lätt att sätta några få ord på liksom. Det går tillbaka till det som jag pratade om; att jag liksom har gått igenom hela min struktur och jag vet att alla mina förberedelser är optimala. Bara det i sin tur kommer göra att jag får ett bättre självförtroende. Men också nya visualiseringstekniker och sådant som jag har börjat använda och några delar av träningen som kommer göra stor skillnad också. Så jag är helt säker på att jag kommer känna mig skitbra där och det kommer gå min väg.


“Det är klart att jag ska klara av att gå en match i Brasilien och vinna den”

 – Jack “The Joker” Hermansson siktar på tredje gången gillt i Brasilien.


UFC 224 äger rum i Rio de Janeiro och detta blir Hermanssons tredje match i Brasilien. Intressant nog har hans två enstaka förluster i UFC kommit på just brasiliansk mark och då många beskriver erfarenheten av att fightas i Brasilien med de tämligen aggressiva fansen som rätt drastiskt annorlunda från att tävla i andra länder – så undrar jag om det finns något samband…

Känner du att det har spelat in i hur du har presterat under fight night?

 – Nej, det känner jag faktiskt inte. Det är lätt att dra de parallellerna liksom och alla frågar mig, ‘fan, Jack, du ska inte åka till Brasilien igen’ liksom. Men jag har faktiskt inte känt av det när jag varit där, alla har varit jättetrevliga mot mig. Så länge man inte beter sig som ett svin som han [Colby] Covington eller [Chael] Sonnen så prövar inte folk att halshugga dig liksom, folk är ganska schyssta så det är inte så illa som man kan tro. Det är lite ‘uh vai morrer’ liksom när du går matchen men du tänker ju inte på det när du är där inne ändå, säger Hermansson och fortsätter:

 – Alltså, jag kan inte önska mig en annan match än en match i Brasilien just nu. Det är precis det jag vill. Det är det jag har misslyckats med och det är det jag har lust att lyckas med nu. Jag tänker liksom att i framtiden när jag ska gå om titeln så kommer det säkert inte vara på hemmaplan första gången och då kommer det vara större utmaningar där ute, så det är klart att jag ska klara av att gå en match i Brasilien och vinna den.

Tredje gången gillt?

 – Ja, det tror jag.

Kolla in hela intervjun i videon ovan!


LÄS MER: Jack Hermansson till MMAnytt: “Formen är helt sinnessjuk”

LÄS OCKSÅ: MMAnytt pratar förluster, framtiden och “riktig jävla ångest” med Jack Hermansson


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara