King of the Streets: Svenska mästaren vinner brutal och förbjuden uppgörelse!

✔ Sverigebaserade King of the Streets arrangerar förbjudna slagsmål runt om i Europa - inför miljonpublik! ✔ Huliganer, nazister eller endast våldsbejakande fightfans? MMAnytt tar en närmare titt på KOTS! ✔ VARNING för starka bilder

Den svenska bare knuckle-mästaren i Gustaf Cedermalm gick segrandes ur sin första King of the Street-kamp i helgen.

WBFB-mästaren Cedermalm tog sig an polacken Clavius i ett osanktionerat evenemang som sändes live via King of the Street (KOTS). Precis som andra KOTS-evenemang så hölls uppgörelserna på en hemlig plats och utannonserades kort innan helgens fighters rök ihop under livesändningen.

King of the Streets är en organisation som grundades i Göteborg 2013, men vilka som står bakom den är högst oklart. Under flera år har de arrangerat förbjudna uppgörelser mellan frivilliga fighters som ryker ihop i osanktionerade kamper som sedan läggs upp på internet. Att KOTS är här för att stanna har kommit att bli mer än uppenbart då KOTS under de senaste åren har kommit att dra miljonpublik via sina digitala plattformar. Bara på YouTube har KOTS börjat närma sig en miljon följare och deras tittarsiffror ligger på närmare 80 miljoner.

Uppgörelserna tar vid på hemliga platser runtom i Europa och KOTS har byggt sitt varumärke kring våldsamma drabbningar där brutala avslut tycks vara mer regel än undantag.

Förutom Cedermalm vs Clavius så möttes även Maksym Orsu och Korban i helgens första uppgörelse. Det skulle dock bli en kort fight då Korban omedelbart åkte i asfalten. Orsu tog inte emot ett enda slag utan pepprade istället med slag och armbågar. Korban gav upp genom att klappa ut, men antingen så uppmärksammades inte det eller så brydde sig inte arrangören.

Med tanke på att KOTS:s slogan är “Inga domslut. Inga regler. Inga ronder” så kanske det var ett meningslöst försök från Korban som bara några ögonblick senare blev sparkad när han låg ned, en minst sagt farlig attack som var vanligt förekommande inom MMA i sportens tidiga stadie men som på senare år har kommit att förbjudas i de flesta stora organisationer. Korban kom kort därefter att på nytt klappa ut, och denna gång stoppades mötet.

Uppgörelsen mellan Cedermalm och Clavius kom att bli mycket jämnare. Redan i öppningssekunderna rök de båda kämparna ihop och utbytte hårda slag och hamnade snabbt i clinch. Cedermalm blev träffad med ett slag som såg ut att skada honom momentärt, men följde snabbt upp med armbågar, skallningar och kombinationer, något som fick Clavius att försöka sig på en nedtagning.

Väl på backen så lyckades dock Cedermalm säkra en topposition där han kunde landa flera hårda slag och armbågar. Polacken tog många slag men lyckades slutligen ta Cedermalms rygg och vände drabbningen efter någon minut. Den svenska bare knuckle-mästaren var dock mycket effektiv i sitt försvar och tog inte mycket skada. Slutsekvensen kom när utrymme uppstod mellan de båda kämparna. Cedermalm lyckades landa ett kort men effektivt slag som släckte lyset på Clavius och mötet avslutades när polacken låg utslagen på asfalten.

 – Jag är skitledsen, jag ville slåss mer, sade Cedermalm efter matchen. Inte ligga och kramas, men det var kul och jag vann. Ett – noll!


RELATERAT: Svenska Bare Knuckle-mästaren Gustaf Cedermalm lever drömmen i KambodjaKing of the Streets tar sig utanför Sveriges gränser

Trots att KOTS definitivt har hittat sin nisch bland våldsbejakande fans som tycker att etablerade organisationer som UFC är för tama, så har även en stark kritik kommit att växa fram under åren.

På grund av avsaknaden av regler så betyder det att attacker som exempelvis skallningar, ögonpetningar och slag mot skrevet är tillåtna. Eftersom de förbjudna uppgörelserna oftast utspelar sig på hårda ytor som exempelvis asfalt så ökar risken för skador när fighters exempelvis blir knockade och medvetslöst faller till backen eller en fighter säkrar en nedtagning på sin motståndare. MMAnytt har dock via sina källor kunnat bekräfta att KOTS har vårdpersonal på plats och en ambulans i närheten ifall allvarliga skador skulle ske.

Ytterligare kritik som riktats kontra King of the Streets är dess starka kopplingar till den svenska och europeiska huliganscenen, där både Cedermalm och Orsu representerade varsin huliganorganisation. Cedermalm är del av Malmö-baserade huliganorganisationen True Rockers medan Orsu företrädde franska Youth Rennes Hooligan.

Men KOTS har inte bara kritiserats för att ha kopplingar till huliganism men även radikala politiska strömningar. Enligt Business Insider har har flera fighters med kopplingar till nynazism tävlat i KOTS, men med tanke på ett stort antal vänsterextrema fighters i organisationen, samt atleter utan politisk koppling, så vore det en simplifiering att kategorisera organisationen inom någon politisk åskådning.

Organisationen säger sig själva vara politiskt obundna och lägger allt fokus på sammandrabbningarna.

Med tanke på hur KOTS lyckats bygga sin publik och nu börjat få fotfäste även bland mer seriösa kampsportsutövare så verkar det som att de tar stora steg ut från dunkla källarlokaler och övergivna varuhus. Den stora frågan är hur KOTS kommer att hantera allt mer uppmärksamhet och om de kan lyckas behålla sin anonymitet i takt med att pengar, kritik och strålkastare riktas åt deras håll?

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...