Svenska Bare Knuckle-mästaren Gustaf Cedermalm lever drömmen i Kambodja

✔ Lever på paradisön - förbereder sig för tuff match i Norge! ✔ Deltar i historisk bare knuckle-gala: "Vikingar vs Engelsmän!"

Svenska bare knuckle-mästaren Gustaf Cedermalm håller just nu på att förbereda sig inför sin nästa stora utmaning. Den 5 juni i Kristiansand, Norge kommer han att representera Skandinavien i den första officiella bare knuckle-galan i landets historia.

Det är nystartade organisationen Ragnarok Bare Knuckle Fighting (RBKF) som tar täten sedan grannlandet numera sanktionerar proffsboxning och bare knuckle. I den historiska galan anordnar Ragnarok ett event med temat “The Vikings vs. The Saxons,” där skandinaver ställs mot engelsmän.

Cedermalm, som numera bor och tränar på ön Koh Rong Samloem i Kambodja, ser fram emot att än en gång visa vad han går för. Det blir den första matchen efter ett längre uppehåll och han ställs mot Ollie Aris i vad han förväntar kommer bli ett rejält krig i ringen.

 – Det är något jag är sjukt exalterad för, säger Cedermalm. Jag kommer representera Team Vikings och det kommer vara mot Team Saxons, engelsmännen. Allt är jättebra upplagt [..] och engelsmännen är alltid kul att slåss mot. Det kommer att bli tuffa fighter. Det är vad jag förbereder mig och glädjer mig för just nu. 

– Jag är jävligt tacksam över att få vara med och representera vikingarna!


EXKLUSIVT PÅ MMANYTTMISSA INTE: Bare Knuckle boxning tillåts i Norge – MMA fortsatt förbjudet


Driver ett gym på en ö i Kambodja

Cedermalm är sedan tidigare Europamästare i bare knuckle, men på grund av pandemin har har inte fått möjligheten att försvara sin WBFB-titel. Istället har han fokuserat på sitt gym Sunset Warriors Fight Gym på paradisön Koh Rong Samloem i Kambodja.

Cedermalm hamnade här av en slump när en resa till Filippinerna blev tvungen att bokas om. Tillsammans med flickvännen bestämde de sig för att istället åka till Kambodja och i samma omgång började de tänka på sin gemensamma framtid.

 – Vi frågade oss själva: “Vad drömmer vi om i livet?” Hon ville bo på en strand och jag vill hålla på med fighting. Samma vecka som vi pratade om det så träffade vi killarna som bor på Sunset Beach. De hade en dröm om att öppna upp ett gym. Det var ödet som gjorde att jag kom till Kambodja, men fighting som gjorde att jag kom till Asien. 

Nu är han delägare i gymmet och kan leva sin dröm på heltid, vare sig det är som tränare eller fighter. Pandemin har dock satt stopp för turismen och många av planerna, men han håller hoppet i liv.

 – Det är extremt dött och det är ingen turism, och speciellt här på öarna. Det är lite sorgligt, men det är så det är just nu. Men det kommer att vända någon gång, och då kommer vi att vara redo att ta emot folk här. Om man vill testa något nytt här i Asien, då är det bara att komma hit. Jag tror på oss och utan att skryta så tror jag på mig själv. Jag håller hoppet uppe.Från Malmö till Kambodja

Med en stundande match och hjärtat full av förväntan så är Cedermalm redo att skriva nästa kapitel i sin kampsportsresa. Han började med karate som tioåring och fortsatte sedan vidare med taekwondo, boxning och muay thai.

Han har gått underground bare knuckle-matcher i Sverige, tagit hem titlar och kommer vara med att skriva historia i grannlandet den 5 juni. Från Malmö stad till en sandstrand i Kambodja så ser han tillbaka på sin resa och kan inte låta bli att känna att allt fallit på plats.

 – Det är lite lustigt när jag tänker på det. Det är ödet.

Mer information om Ragnarok-galan finner på deras hemsida. För att komma i kontakt med Cedermalms gym på Kambodja kan du kontakta dem via deras Instagram.

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara