Foto: Stefan Romare-MMAnytt/Viaplay

ÄNTLIGEN! Malin Hermansson övertygar – vinner på Superior Challenge 20!

✅ Domarna överens - för första gången

MMA-galan Superior Challenge 20 rullar vidare i Victoriahallen i Stockholm. Huvudkortets andra fight avgjordes precis där vi fick se en uppgörelse mellan två fighters med Bellator-erfarenhet – nämligen svenskan Malin Hermansson som tog sig an sin mest erfarna motståndare hittills i form av Karla Benitez från Venezuela.

Hermansson, även känd som “The Herminator”, visade sig tidigt vara den bättre strikern. Svensken kontrollerade större delen av matchen fint på fötter och kunde i slutändan säkra sin fjärde seger som proffs via enhälligt domslut.

Värt att nämna är att detta var Hermanssons första proffsvinst där domarna var enhälliga i sitt beslut. Hennes tre tidigare vinster har nämligen alla kommit via delade domslut.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Flugvikt (damer): Se Malin Hermansson vs. Karla Benitez Ve

Rond 1:

Hermansson går direkt in med en slagserie som träffar, men missar sedan en legkick. Hermansson missar med en hög puskick. Hermansson går in med en höger och kontras av Benitez. Hermansson fortsätter jobba med legkicks och går in med en höger-vänster.

Hermansson går in och får in några träffar, och får käka ett slag från Benitez samtidigt. Hermanssons standup ser bra ut hittills, och hon lyckas få in flera träffar på venezuelanskan som inte direkt får in några kontringar. Hermansson fortsätter hela tiden jobba med legkicks.

Hermansson missar precis med en huvudspark. Hermansson får in en till slagserie, men träffas nästan av ett knä i gengäld. Hermansson fortsätter dominera ståendes, men får en spark fångad av Benitez och åker till marken, men är snabbt uppe igen. Dominant rund av Hermansson.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Hermansson

Rond 2:

Hermansson ser fortsatt bra ut ståendes, och inleder ronden med en kombination men straffas sedan av en spark som dock träffar armen. Hermansson clinchar upp med Benitez och får in ett knä innan hon släpper sin motståndare.

Benitez får in några träffar, nu när Hermansson känner sig så säker ståendes så att hon släpper garden. Hermansson kommer dock tillbaka och fångar en spark av Benitez som hon drar ner i marken. Benitez tar sig upp snabbt, och Hermansson välkomnar henne upp med en fin höger.

Benitez får in fler träffar, men Hermansson svarar med några egna slag. Benitez har dock kommit in i matchen och får in träffar och nästan en headkick. Hermansson får in några bensparkar, och lite senare en höger. Matchen avslutas med ett slagutbyte där Hermansson får in bäst träffar.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Hermansson, sammanlagt 20-18

Rond 3:

Benitez får in några träffar och Hermansson försöker svara men missar. Hermansson får in en fin slagkombination efter en höger från Benitez. Hermansson får in en höger och cirkulerar bra. Hermansson får in ännu en fin combo. Hermansson får in flera fina träffar, och visar på bra fotarbete.

Hermansson pressas nära staketet av Benitez, men kommer undan efter en fin träff. Därefter fortsätter hon få in flera träffar. Benitez får in en höger, och Hermansson backar undan. Benitez får in fler slag och följer upp med en legkick. Hermansson käkar en till legkick och sedan en pushkick, men kommer tillbaka med en slagkombination.

Hermansson får in en kombination och Benitez träffar för andra gången nästan med ett knä när Hermansson är på väg ut. Hermansson avslutar matchen med en fin trip.

MMAnytts vinnare: 10-9 Hermansson, sammanlagt 30-27 Hermansson

 

Officiellt resultat: Malin Hermansson vinner via enhälligt domslut

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara