Malmötalangen Ali Taleb siktar på UFC: “Följ min resa till toppen”

✔ Tävlar om titeln i Abu Dhabi – tror att bantamviktsmästaren är orolig: "Har duckat mig" ✔ "Han vet inte vad han går in i"

Malmös egna Ali Taleb får snart möjlighet att tävla om bantamviktstiteln i en av Mellanösterns största MMA-organisationer, UAE Warriors.

Inför den stundande titelmatchen på UAE Warriors 30 den 2 juli tog MMAnytt en pratstund med den unga talangen för att bland annat diskutera hur han ställer sig till mästaren Vinicius de Oliveira och vad som väntar honom framöver.

Taleb tränar ur Redline Training Center i Malmö under UFC- och TUF-veteranen Hamid “Akira” Corassani. Gymmet har tidigare kallats för Malmös Allstars och hyser flera unga talanger.

Det är något som Talebs matchfacit speglar. Den obesegrade fightern har sex raka vinster sedan proffsdebuten 2019, och har avslutat alla utom en motståndare. Efter sin imponerande vinst via guillotine choke mot Mahmoud Mando på UAE Warriors 26 gjorde Taleb sig förtjänt av en titelmatch mot den rådande bantamviktsmästaren Oliveira.

Vägen till titelmatchen har dock varit något krånglig. Mästaren ska bland annat ha bett Taleb om extra pengar för att gå en match mot honom, vilket den svenska talangen menar tyder på att motståndaren är orolig. Oliveira drog sig även ur deras första inbokade match i mars. Nu kommer det spännande mötet äntligen att bli av i juli.

– Klart [Oliveira] har duckat mig, berättade Taleb till MMAnytt. Han ville inte köra mot mig från början. Han ville möta Ali Al-Qaisi i fjädervikt, om Alis bälte. Men han märkte att Ali inte ville möta honom. Jag tror att de har gett [Oliveira] ett annat erbjudande, en annan motståndare, en ryss. 10-1 eller något sådant. Men han kände säkert att jag är den enklare motståndaren. Men han vet inte vad han går in i. Jag ser ett avslut på den matchen, faktiskt. Jag ser avslut i rond två.

Taleb ser flera luckor hos motståndaren som han hoppas kapitalisera på när de möts på UAE Warriors 30. Med tre vinster via TKO på nacken har Taleb visat att han har god avslutsförmåga och fightern vill bjuda på ännu ett avslut när han ställs mot brasilianaren.

– Han har inget farligt, han svingar väldigt vilt, fortsatte Taleb. Till och med när han tar ner sina motståndare, han bara skjuter från ingenstans. Jag ser mig själv som den mer tekniska fightern och jag kan avsluta honom väldigt snabbt. Jag siktar på avslut i rond två.


HETAST JUST NU


Ali Taleb hoppas på en UFC-debut – men först kommer UAE-titeln!

Nyckeln till framgången för Taleb har bland annat varit det starka teamet som står bakom honom. Redline Training Center har flera vassa fighters som gör proffsdebut inom snar framtid och dessutom ärrade UFC-veteraner som Lina Länsberg och “Akira”.

– Vi har många duktiga fighters i vår klubb som kommer komma upp lite längre fram och kommer göra bra ifrån sig, sade Taleb. Vi har många duktiga amatörfighters som ska göra proffsdebut nu snart. Och jag ser fram emot att hjälpa dem att komma upp och tävla i Abu Dhabi, UAE Warriors

Taleb har imponerat i alla sina matcher hittills, men mötet mot Oliveira lär bli karriärens tuffaste utmaning. Mästaren har nämligen ett imponerande matchfacit på 16-2 och säger sig sikta på en UFC-debut snart. Oliveira har likt Taleb en segersvit om sex raka, men till skillnad från den svenska talangen har brasilianaren dessutom två förluster via avslut på nacken.

Lyckas Taleb besegra Oliveira och ta hem bältet till Malmö kan en debut i UFC bli aktuell. Fightern hoppas på stöd från alla svenska MMA-fans under resan mot titeln och eventuellt vidare till världens största MMA-organisation. Med en imponerande prestation den 2 juli kan vi få se ännu en fighter representera blågult i oktagonen inom kort!

– Fortsätt supporta mig, sade Taleb till sina svenska fans. Fortsätt supporta mig och följ min resa till toppen. Jag ser mig själv i UFC inom kort. Två, tre matcher. Bra matcher, bra avslut.

Vill du se Ali Taleb debutera i UFC?

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...