Matchmäklande för UFC 222 – Vad Väntar O’Malley?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅O'Malley vs Ramos?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Cris Cyborg

Den mest dominanta kvinnliga MMA-fightern i världen fortsätter att fastställa sin status. Cris Cyborg (20-1 i MMA, 5-0 i UFC) gjorde en mästerlig insats, och klarade sig igenom motgång för att sedan säkra ännu en knockoutseger. Nu ser en superfight mot bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes (15-4 i MMA, 8-1 & (C) i BW i UFC) ut att vara i planeringsfasen, även om hon ännu inte genomfört sitt titelförsvar mot Raquel Pennington (9-5 i MMA, 6-2 & #2 i BW i UFC) än, men vinnaren där ett säkert val. Om det av någon anledning inte blir av så har Invicta-mästarinnan Megan Anderson (8-2, 0-0 i UFC) ett bra alternativ.

Yana Kunitskaya

Ryskan Yana Kunitskaya (10-4 i MMA, 0-1 i UFC) hade en näst intill omöjlig uppgift framför sig, och gjorde ett tappert försök, men matchen slutade ungefär som väntat. Hon lyckades dock hota inledningsvis och visa att hon förtjänar en till match i UFC, vilket bör ske mot en annan som också utmanat “Cyborg” om titeln: Tonya Evinger (19-6 i MMA; 0-1 i UFC).

Brian Ortega

Stjärnskottet Brian Ortega (14-0 i MMA, 6-0 & #3 FW i UFC) gjorde en fantastisk insats mot den tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar, han anpassade sin distans och rytm för att sedan få in en perfekt armbåge som ledde till avslut och en titelchans mot fjäderviktsmästaren Max Holloway (19-3 i MMA, 15-3 & (C) i FW i UFC). Det är den enda rätta matchen att boka, Ortega har gjort sig förtjänt av en chans på guldet.

Frankie Edgar

Den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar (22-6-1 i MMA, 16-6-1 & #2 FW i UFC) har länge kämpat efter att vinna fjäderviktstiteln och i sina två försök har han kommit otroligt nära, men slutligen förlorat på poäng. Nu har hans vinstsvit brutits och för att ta sig in i en position att utmana om titeln igen krävs en imponerande vinst över en högt rankad motståndare med ett namn i divisionen, någon som den forne titelutmanaren Ricardo Lamas (18-6 i MMA, 9-4 & #7 FW i UFC).

Sean O’Malley

På grund av sin benskada lär vi inte se Sean O’Malley (10-0 i MMA, 2-0 i UFC) tävla igen inom de närmsta månaderna, men ytterligare en match i år kommer mest största sannolikhet bli av. O’Malley är i UFC för att stanna, och med en kombination av en publikvänlig fightingstil, talang och hjärta har han gjort sig förtjänt av all uppmärksamhet han fått. Han har fortfarande mycket att bevisa och lär sättas på prov mot brassen Ricardo Ramos (11-1 i MMA, 2-0 i UFC) som senast kommer från en spektakulär knockoutvinst, men det är just en sådan prövning O’Malley behöver.

Andre Soukhamthath

Andre Soukhamthath (12-6 i MMA, 1-3 i UFC) lär ångra sina flerfaldiga nertagningsförsök i den tredje ronden mot Sean O’Malley länge, eftersom det mycket väl kan leda till att UFC klipper hans kontrakt med endast en vinst i sina fyra matcher i organiastionen. Han tilldelades dock “Fight of the Night”-bonusen, och skulle han få ytterligare en match kan han få göra upp med polacken Damian Stasiak (10-5 i MMA, 2-3 i UFC)

Andrei Arlovski

Den forne tungviktsmästaren Andrei Arlovski (27-15 i MMA, 16-9 & #12 HW i UFC) gjorde en utmärkt insats mot den enorma holländaren Stefan Struve och har nu inlett en vinstsvit med två matcher. Det är svårt att föreställa sig segrar mot divisionens toppskikt, men en seger över den stigande australiensiske talangen Tai Tuivasa (7-0 i MMA, 2-0 & #15 i UFC) skulle behöva ske innan det kommer på tal.

Stefan Struve

Detta var en match som Stefan Struve (28-10 i MMA, 12-8 & #10 i UFC) borde ha kunant vinna, men han har fortfarande inte lärt sig nytta sin räckvidd än. Frågan är om han någonsin kommer kunna ta sig till en match mot en topp 5-fighter med tanke på hur ojämn han är i sina prestationer, skulle han besegra polske Marcin Tybura (16-4 i MMA, 3-3 & #9 i UFC) på imponerande vis så kan en diskussion åtminstone inledas.

Ketlen Vieira

Med tanke på sina prestationer i UFC är det svårt att neka Ketlen Vieira (10-0 i MMA, 4-0 & #5 i BW i UFC) en titelchans, men om Amanda Nunes (15-4 i MMA, 8-1 & (C) i BW i UFC) vinner härnäst  lär hon gå en superfight mot fjäderviktsmästarinnan Cris Cyborg. Skulle Raquel Pennington (9-5 i MMA, 6-2 & #2 i BW i UFC) skrälla bör hon ta emot Vieira. Som sista alternativ utöver att vänta på titelchans skulle brasilianskan kunna hålla sig sysselsatt med en match mot Marion Reneau (9-3-1 i MMA, (5-2-1 & #7 i BW i UFC)

Cat Zingano

Det blev ett tungt fall för den återvändande veteranen Cat Zingano (9-3 i MMA, 2-3 & #6 i BW i UFC), vars väg mot en titelchans nu försvårats ytterligare. Hon är 35 år gammal och lär inte ha många år kvar i sporten, om hon väljer att fortsätta kämpa om en titelchans bör hon först ta sig förbi Sara McMann (11-5 i MMA, 5-5 & #8 i BW i UFC), som också kommer från en förlust.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]