Matchmäklande för UFC 223 – Vem borde Khabib möta?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Magomedsharipov vs Rodriguez?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Khabib Nurmagomedov

Det är fortfarande väldigt oklart vem UFCs nykrönta lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov (26-0 i MMA, 10-0 & lättviktsmästare i UFC) möter härnäst. Om Conor McGregor (21-3 i MMA, 9-1 i UFC) inte har alltför mycket juridiska problem till följd av Brooklyn-incidenten så känns han som en självklar motståndare, annars lär Eddie Alvarez (29-5 i MMA, 4-2 & #3 i LW i UFC) få en andra chans på titeln, då det är osannolikt att Tony Ferguson får en omedelbar titelchans nu när hans tillfälliga titel tagits ifrån honom.

Al Iaquinta

Hemmafavoriten Al Iaquinta (13-4-1 i MMA, 8-3 & #11 i LW i UFC) steg i mångas ögon efter att ha klarat sig förvånansvärt bra och gått tiden ut mot den tungt segertippade Khabib Nurmagomedov. Han visade att han kan hänga kvar med de bästa i världen, och om UFC inte bokar om matchen mot Paul Felder (15-3 i MMA, 7-3 i UFC) så kan Iaquinta gärna få ta sig an någon högre rankad, som exempelvis James Vick (13-1 i MMA, 9-1 & #10 i LW i UFC)

Rose Namajunas

“Thug” Rose Namajunas (8-3 i MMA, 6-2 & stråviktsmästarinna i UFC) lyckades med sitt första titelförsvar, och även om det var jämnt gjorde hon nog för att övertyga alla tre poängdomare. I dagsläget är det svårt att neka brasilianskan Jessica Andrade (18-6 i MMA, 9-4 & #2 i SW i UFC) en titelchans då hon kommer fran två raka segrar, senast över titelutmanaren Claudia Gadelha.

Joanna Jedrzejczyk

Det blev ännu en tung förlust för Joanna Jedrzejczyk (14-2 i MMA, 8-2 & #1 i SW i UFC), som fick se sig besegrad av rivalen Rose Namajunas än en gång. Om ett tredje möte ska komma på tal skulle hon först behöva ta sig förbi Karolina Kowalkiewicz (12-2 i MMA, 5-2 & #4 i SW i UFC), som vann sin senaste match och söker en returmatch mot sin landsman. Därefter får man se till hur rankningen ser ut vid det tillfället.

Renato Moicano

Brassen Renato Moicano (12-1-1 i MMA, 4-1 & #11 i FW i UFC) återvände till vinstkolumnen med en överlägsen prestation mot Calvin Kattar. Härnäst hade det varit intressant att se hur han klarar sig mot en härdad veteran i divisionen, någon i stil med Darren Elkins (24-5 i MMA, 14-4 & #9 i FW i UFC)

Calvin Kattar

Det blev inte tre raka för Calvin Kattar (8-3 i MMA, 2-1 & #13 i FW i UFC), som varit underdog i alla sina matcher i UFC. Han gjorde en tapper insats men låg ständigt steget eter Renato Moicano. Efter detta snedsteget hade jag gärna sett honom möta sydkoreanen Doo Ho Choi (14-3, 3-2 & #15 i FW i UFC), som förlorat två raka.

Zabit Magomedsharipov

Vilken prestation! Zabit Magomedsharipov (15-1 i MMA, 3-0 i UFC) gjorde en strålande insats mot Kyle Bochniak och är på god väg att bli nästa stjärna i divisionen. Hans stil är oförutsägbar, explosiv, och hans kontringar sker med allt annat än traditionella tekniker. Magomedsharipov läste många fans tankar och utmanade Yair Rodriguez (10-2 i MMA, 6-1 & #10 i FW i UFC), som också har en spännande och underhållande fightingstil. Det är en match värt ett huvudevenemang på en Fight Night-gala, möjligtvis i Latinamerika? Om det av någon anledning inte sker så hade ett möte med Alex Caceres (13-11 i MMA, 8-9 i UFC) säkerligen levererat.

Kyle Bochniak

Även om Kyle Bochniak (8-3 i MMA, 2-3 i UFC) förlorade mot Zabit Magomedsharipov så vann han mycket i publikens ögon genom att stå emot stormen från Dagestan, och hotade även mot slutet. Han har dock varit ojämn i UFC, och hade behövt en seger över Rick Glenn (20-5-1, i MMA, 2-2 i UFC) för att se till att han håller sig kvar i UFC.

Chris Gruetzemacher

Chris Gruetzemacher (14-3 i MMA, 2-2 i UFC) återvände till vinstkolumnen med en TKO-seger över Joe Lauzon. Nu på rätt spår hade det vrait intressant att se hur han klarar sig mot “Maestro” Dong Hyun Kim (16-8-3 i MMA, 3-2 i UFC).

Joe Lauzon

Det ser inte särskilt bra ut för Joe Lauzon (27-15 i MMA, 14-12 i UFC), som nu förlorat tre raka matcher och fyra utav sina fem senaste. Som kommentatorerna nämnde har han gått många hårda och krävande matcher under sin långa karriär, och det är inte säkert att han återvänder efter helgens resultat. Om han gör det skulle han kunna möta australiensaren Damien Brown (17-12 i MMA, 2-4 i UFC), som också förlorat tre raka.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...