Dustin Poirier UFC 199 - Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Matchmäklande för UFC on FOX 29 – Får Poirier nästa titelchans?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Hur ska supertalangen Israel Adesanya matchas?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Dustin Poirier

Dustin Poirier (23-5 i MMA, 15-4 & #5 i LW i UFC) sken som en diamant när han gick in i den fjärde ronden och fick in ett klockrent slag som ledde till slutet för motståndaren Justin Gaethje – Trots all skada Poirier tagit fram till dess. Han begärde en titelmatch efter segern, och med Tanke på Tony Fergusons skada och Conor McGregors juridiska bekymmer skulle Poirier kunna hoppa före i kön. Det är dock osannolikt, och det är mer troligt att vi får se en returmatch mot Eddie Alvarez (29-5 i MMA, 4-2 & #3 i LW i UFC)härnäst.

Justin Gaethje

Vare sig det blir vinst eller förlust så bjuder Justin Gaethje (18-2 i MMA, 1-2 & #6 i LW i UFC) alltid på underhållning! Han har nu mött två topprankade motståndare och ställt till med några av de mest underhållande matcherna under de senaste två åren, han kan gärna få ta sig an någon lägre ner i rankningen härnäst, antagligen ett möte med Anthony Pettis (20-7 i MMA, 7-6 & #12 i UFC) eller så kan UFC boka hatmatchen mot James Vick (13-1, 9-1 & #11 i UFC)

Alex Oliveira

Den brasilianska Cowboyen Alex Oliveira (8-3 i UFC) tog en risk som lönade sig, han har nu säkrat en vinst över en före detta UFC-mästare och sin mest meriterade motståndare någonsin. Han kommer utan tvekan ta plats i UFCs topp 15-rankning efter denna insats, men det är inte lätt att hitta motstånd i toppen som inte redan är inbokade. Om Leon Edwards (15-3 i MMA, 7-2 & #14 i WW i UFC) besegrad Donald Cerrone ser jag gärna dem mötas, annars skulle Nico Price (3-1 i UFC) säkerligen bjuda på bra motstånd.

Carlos Condit

Med fyra raka förluster i bagaget så är frågan om Carlos Condit (30-12 i MMA, 7-8 & #12 i WW i UFC) fortsätter tävla efter detta senaste nederlag. Han har inte vunnit en match sedan 2015, och har redan åstadkommit mycket i sporten, men kommer han kunna lägga handskarna på hyllan? Om han inte väljer att pensionera sig så skulle han kunna ta sig an Erick Silva (19-9 i MMA, 7-8 i UFC).

Israel Adesanya

“The Last Stylebender” levererade…mestadels. Israel Adesanya (13-0 i MMA, 2-0 i UFC) vann matchen mot Marvin Vettori, men var inte lika dominant som många trodde att han skulle vara och han visade svagheter vad gäller nedtagningsförsvar. Trots det så visade Adesanya också varför han är en så pass omtalad talang, då han stundvis såg briljant ut i mellanviktsmötet. Det är dags att ställa honom mot en mer rutinerad fighter, någon som Omari Akhmedov (17-4-1 i MMA, 5-3-1 i UFC) kanske?

Marvin Vettori

Marvin Vettori (12-4-1 i MMA, 2-2-1 i UFC) var borträknad av många, men höll sig kvar i matchen och förlorade ett jämnt delat domslut mot den segertippade talangen Israel Adesanya. Detta är en match som Vettori kommer lära sig mycket av, och tillämpa mot någon i stil med Jack Marshman (22-7 i MMA, 2-2 i UFC).

Michelle Waterson

Michelle “The Karate Hottie” Waterson – Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Trots en del motgång i matchen mot Cortney Casey lyckades Michelle Waterson (15-6 i MMA, 3-2, & #7 i SW i UFC) göra nog för att övertyga poängdomarna och återvända till vinstkolumnen. Jag hade gärna sett henne ta sig an Karolina Kowalkiewicz (5-2 6 # i SW i UFC) som också kommer från en seger.

Cortney Casey

Stråviktaren Cortney Casey (7-5 i MMA, 3-5 & #10 i SW i UFC) gjorde en stabil och övertygande insats i en match som avgjordes på små marginaler. Hon har ständigt tagit sig an bra motstånd och jag ser ingen anledning till att inte fortsätta på det spåret med tanke på hur jämn matchen mot Waterson var, Felice Herrig (14-7 i MMA, 5-2 & #8 i UFC) kommer också från en förlust – En match mellan dem är logisk.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara