Serdar Altas. Foto: Stefan Romare för MMAnytt.se

MMA-fighterns fina initiativ – för att stötta krigsdrabbade kurder

✅ "Gjorde ont i hjärtat - är aldrig en lösning"

Tidigare under månaden gick Turkiet in i norra Syrien, med mål att trycka tillbaka kurdiska styrkor från gränsen. Detta har lett till att över 150,000 människor fått fly sina hem – samt minst 24 döda civila, enligt FN och AFP.

Därför väljer nu den svenske MMA-talangen Serdar Altas att starta ett initiativ för att stötta de krigsdrabbade kurderna.

Nu på lördag den 19 oktober mellan kl 12-13 kommer Altas att hålla ett öppet MMA-pass på Lidingövägen 1 vid Stockholms stadion. Detta i samarbete med kampsportsstadion. Alla kan vara med, och ingen förkunskap krävs.

“Krig är inte en lösning”

Altas berättar själv om initiativet för MMAnytt:

– Som ni vet har Turkiet gått in med sina styrkor in i norra Syrien där majoriteten är kurder. Turkiet bombar med sina flyg konstant. Att se barn, kvinnor, män ligga livlösa på marken, gjorde ont i hjärtat. Vi, tillsammans med kamsportsstadion tänkte visa vårt stöd och säga nej till krig. Krig är inte en lösning. Krig har aldrig varit en lösning. Vi kan tyvärr inte göra så mycket, det enda vi kan göra är skänka nån hundring till ett barn som är hungrig, en mamma eller pappa som behöver någonstans att sova. Kurderna slåss mot Isis för hela världen, och nu sviker omvärlden kurderna. Hoppas Sverige och alla andra länder slutar samarbeta och göra affärer med Turkiet, säger Altas.

– Just därför, samlas vi nu på lördag. Tränar lite tillsammans, tar en kopp kaffe och visar att vi är mot krig, fortsätter Altas.

Om du vill vara med och stötta initiativet kan du swisha valfri summa till 123-17 904 76. Alla intäkter går oavkortat till kurdiska Röda halvmånen som är plats och hjälper de drabbade i Syrien.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara