KLART: SM i MMA kommer till Göteborg – då avgörs mästerskapet

✅ Promotorn: "Känner mig verkligen hedrad"

Den 25-26 januari blir det en fullspäckad MMA-helg i Göteborg. Då avgörs nämligen de svenska mästerskapen för 2019 i Valhalla sporthallar.

SM-deltagarna avgörs av MMA-ligans ranking, där fighters samlar poäng under årets deltävlingar. De fighters som kvalificerar sig gör sedan upp om medaljerna – likväl som möjligheten att få representera det svenska landslaget under 2020. Semifinalerna går av stapeln under lördagen den 25 januari, varefter finalerna avgörs på söndagen.

“Ska bli jättekul att få lära känna den svenska MMA-scenen”

SM 2019 arrangeras av Göteborgsklubben Fighter Centre i samarbete med Lingnoi Promotions, som tidigare har arrangerat Muay Thai-galan Lion Fight 59 som sändes på CBS TV, ett spektakulärt SM i thaiboxning samt en hel del annat. Lingnoi Promotions har även erfarenhet som konsultbolag för Bulldog Media Fight Night (numera AK Fighting Championship).

– Visst har jag arrangerat en del MMA-tävlingar tidigare men det ska bli jättekul att få lära känna den svenska MMA-scenen på riktigt nu. Fighter Centre är en av Sveriges största kampsportsverksamheter och August Wallén som driver centret tillsammans med föreningens styrelse är ju en av landets främsta MMA-pionjärer, så jag känner mig verkligen hedrad för förtroendet de har gett mig. Det här ska bli jättekul! säger Patrick Thomsen från Lingnoi Promotions till MMAnytt.

SM 2019 kommer i vanlig ordning inkludera turneringar i både B- och A-klass, där det i första hand är A-klassmatcherna som leder vinnarna in i landslaget. Surfa in på tävlingens Facebook-evenemang för information om mästerskapet.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara