Sex saker som du (kanske) inte visste om Conor “The Notorious” McGregor

UFCs lättviktsmästare Conor McGregor är utan tvekan en av MMA-världens största, om inte DEN största, stjärnan. Men hur väl känner du till honom? Här är sex saker som du (kanske) inte visste om "The Notorious.

UFCs lättviktsmästare Conor McGregor har på kort tid gått från att vara en i mängden av många tusentals MMA-fighters till att bli en ikon för den moderna kampsportsvärlden. Han har gång på gång skrivit historia och även om han skulle bestämma sig för att lämna sporten idag så kommer han för evigt att vara inskriven i historien som en pionjär i sporten. Här en specialartikel om McGregor “The Notorious” från oss på MMAnytt-redaktionen – Enjoy!

Uppdatering: McGregor i blåsväder

Under tiden som denna artikel skrevs så har McGregor minst sagt hamnat i blåsvädret då han bland annat hamnade i bråk med domaren Marc Goddard under helgens Bellator 187 i Dublin, Irland.

Kort efter det stod det klart att han även smällt till en funktionär under galan!

MMAnytt.se kommer självklart följa upp konsekvenserna av dessa händelser men fram tills dess kan du ta del av vår specialartikel om McGregor, en av MMA-sportens största och (numera) mest kontroversiella stjärnor!

Foto via The Irish Sun

1. Hans syster Erin är en bodybuilder

Conor är inte den enda atleten i sin familj.

Hans äldre syster Erin har tävlat som bodybuilder och haft sina egna framgångar på scenen. I en intervju med Sunday World sade Erin att det var först efter att hon började tävla som hon förstod hur hårt Conor pressade sig själv:

“It was only when I began to compete that I turned to my mam one day and said: ‘Now I truly understand how hard Conor works’”

Foto: Robert Hamilton via SetantaMMAShow

2. Han var mobbad som ung

När Conor var ung så hade han problem med mobbare.

Nu använder han sitt kändisskap för att bland annat föreläsa om hur man kan hantera mobbning i skolan. McGregor är långt ifrån den enda UFC-stjärnan som varit utsatt av mobbning som ung, även Georges St-Pierre och Paige VanZant har varit öppna om sin tid som mobboffer när de var yngre.

“I had a face which bullies liked beating up” sade McGregor om sin tid som mobboffer.

3. Han har funderat på att byta smeknamn

Kärt barn har många namn och det gäller självklart även för “The Notorious” McGregor. Vad du kanske inte visste var att han kraftigt övervägt att byta sitt smeknamn till “The Celtic Tiger”, en nick till hans irländska arv:

“I’ve been thinking of changing my fight name recently,” sade McGregor till The Irish Mirror 2015. “I like ‘The Notorious’. But I see I’ve been giving people work. Everywhere I look, I see someone has a job off of my name. I see people getting fights off my name and writing articles off my name. I like that.”

“The Celtic Tiger” (Den Keltiska Tigern)  är också ett ekonomiskt begrepp som används för att beskriva den ekonomiska tillväxt som Irland upplevde mellan 1995–2007.

Med tanke på de pengar som McGregor dragit in den senaste tiden är det faktiskt ett ganska passande namn.

 

“The Notorious” eller “The Celtic Tiger” – Vilket föredrar du?

 

4. Han pratar flytande irländska

Att McGregor är stolt över sitt irländska arv är det ingen som ifrågasätter men visste du att han nästan pratar flytande irländska?

Om du inte blir särskilt imponerad över att en irländare pratar irländska (också känt som iriska eller Gaeilge) så kanske du inte visste att språket endast används av ca 1 % av den inhemska befolkningen.

I sin ungdom gick dock McGregor två skolor där man bara pratade iriska och det är därför han både kan förstå och prata språket.

En liten bonus: Conor McGregors namn på iriska är Conchúr Antóin Mac Gréagóir

December 12, 2015; Las Vegas, NV, USA; Conor McGregor knockar Jose Aldo under UFC 194 i MGM Grand Garden Arena. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

5. Knocken mot José Aldo är hans näst snabbaste

McGregor chockade världen när han i december 2015 äntrade buren för att ta sig an fjäderviktsklassens mästare och legendar i José Aldo.

Den brasilianska kämpen hade arton raka vinster och hade redan skrivit in sig i MMA-historien som en av divisionens största namn men “The Notorious” behövde bara 13 sekunder för att knocka honom och ta hem fjäderviktsbältet.

Vinsten är den snabbaste vinsten i en UFC-titelmatch men otroligt nog är det bara den näst snabbaste vinsten i McGregors karriär.

I sin nionde proffsmatch år 2011 knockade han Paddy Doherty på bara fyra sekunder.

Inte nog med det, knappt en månad tidigare hade han knockat en motståndare på 16 sekunder. Att McGregor har krut i nävarna går inte att förneka!

Den 26 augusti utmanade Conor McGregor den obesegrade toppboxaren Floyd Mayweather men förlorade via TKO i tionde ronden. Foto via USA Today Sports

6. Han har stor tro på visualisering

Att McGregor har både talang och karisma har han gång på gång visat men visste du att han hävdar att en stor portion av hans framgång har att göra med visualisering?

Visualisering en är en mental teknik som kommit att bli allt mer populär hos elitidrottare och personer som presterar på högsta nivå. Konceptet går ut på att du innan en tävling eller match visualiserar processen och/eller resultatet i i förväg.

McGregor har i flera intervjuer pratat om hur han visualiserar stegen till framgång och att det ger honom en enorm självsäkerhet:

“If you can see it, and you have the courage to speak it, it will happen. I see these shots, I see these sequences, and I don’t shy away from them. A lot of times people believe in things, but they keep it to themselves, they don’t put it out there. If you truly believe in it, if you become vocal with it, you are creating the law of attraction and it will become reality.”

“The Law of Attraction” som McGregor pratar om är en återkommande koncept som inte bara han har pratat om. Även den före detta mästaren Jon Jones är en stor anhängare av idéen och det är även Oprah Winfrey, Will Smith och Denzel Washington för att bara nämna några.

 

Har du en vän som säger sig vet allt om McGregor?
GILLA och DELA inlägget med dem som skulle gilla artikeln!

Hur många kände du till sedan tidigare?

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara