Tyron Woodley hintar om en superfight innan årsskiftet – kan han möta Nate Diaz?

I en exklusiv intervju med MMAnytt avslöjar welterviktsmästaren Tyron Woodley att vi mycket väl kan få se honom i en riktig stormatch innan året är över. Samtidigt verkar ingen mindre än Nate Diaz ha börjat förbereda sig för en comeback...

I eftersnacket på FOX Sports 1 efter lördagsnattens UFC Fight Night 120 gav Tyron Woodley ett rätt överraskande uttalande, när han avslöjade att han mycket väl kan komma att återvända till buren innan året är slut. Den regerande welterviktsmästaren hintade till och med om att nyheter kan släppas redan denna vecka.

“You might be seeing me this year at some point,” sa Woodley “Stay tuned. I may have some news for you next week.”

Kan ha hittat sin efterlängtade stormatch

Efter att ha hört de häpnadsväckande kommentarerna tog MMAnytts Damon Martin kontakt med Woodley, som ställde upp på en intervju i podcasten Fight Society. Även om “The Chosen One” inte kunde gå in på några detaljer så gav han dock en del intressanta svar.

Bland annat hintade Woodley om att det rör sig om en stor superfight – något som mästaren länge har efterfrågat.

“None of the people in my division right now are the fights that are gonna get me to the legendary status, get me to the point where I’m a household name. I’m looking for that fight – and I might’ve found that fight,” sa Woodley i intervjun med Martin, där han även betonade att det inte finns någon klar titelutmanare i weltervikten i dagsläget.

Tyron “The Chosen One” Woodley. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Nate Diaz verkar göra sig redo för comeback

En återkomst till buren för Woodley skulle troligen bli av på nyårsgalan UFC 219, som äger rum i Las Vegas den 30 december och fortfarande saknar huvudmatch. Och även om inget är officiellt bekräftat i skrivande stund – så verkar chansen finnas att ingen mindre än Nate Diaz är det stora namnet som Woodley syftar på.

Jose Garcia, en av Diaz tränare, gick nämligen ut på Instagram och avslöjade att Diaz nu har inlett sina förberedelser för sin comeback till buren i ett inlägg under tisdagen – som sedan raderades.

Skärmdump från Jose Garcias Instagram.

Att en match mellan Woodley och Diaz skulle planeras för UFC 219 ska i detta skede betraktas som ren spekulation. Men det är utan tvekan en kvalificerad gissning när man ser till tajmingen mellan welterviktsmästarens uttalanden och Garcias inlägg.

Vill du se Woodley vs. Diaz?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara