Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

UFC 225: Fighters varnade för nolltolerans mot marijuana inför galan

✅Minsta spår av THC kommer att resultera i ett positivt drogtest ✅UFC rekommenderar fighters att sluta bruka cannabis redan nu

Den 9 juni kommer UFC att besöka Chicago, Illinois och ta med sig ett av årets mest spännande matchkort där bland annat två titlar kommer att stå på spel. Inför galan har alla deltagande atleter och deras gym fått ett memo från UFC angående reglerna som gäller i Illinois och MMAnytt har tagit del av informationen.


Relaterat: Cynthia Calvillo avstängd för marijuana


Illinois har nolltolerans för marijuana

I det meddelande som MMAnytt tagit del utav så kan man utläsa att fighters informeras att staten Illinois har nolltolerans mot marijuana och att det i förlängningen betyder att minsta spår av de THC (den primära psykoaktiva beståndsdelen i cannabis) kommer att resultera i ett positivt drogtest och konsekvenser.

Detta skiljer sig från US Anti-Doping Agency (USADA) riktlinjer som drar gränsen vid max 150 ng/ml för cannabis i samband med en match.

“Because of Illinois’ no tolerance policy for marijuana, we recommend that marijuana use be discontinued for anyone participating on the UFC 225 card between now and the event,” stod det i meddelandet.


Det finns dock vissa undantag och det gäller de atleter som fått en ordination från en läkare att bruka cannabis. Dessa atleter kommer dock att behöva skicka in nödvändiga papper till sportkommissionen i Illinois och bli godkända.

Varje stat i USA har sina egna bestämmelser när det kommer till cannabisbruk i samband med sporter som MMA och boxning och det kan få stora konsekvenser för atleter.

Ett exempel på detta är flugviktaren Jessica Eyes vinst mot Sarah Kaufman som 2013 blev ogiltigförklarad efter att man hittat spår av cannabis i hennes system. Trots att man endast fann 16 ng/ml, nästan en tiondel av USADAs gräns, så fälldes hon av sportkommissionen i Texas då de drar gränsen vid 15 ng/ml.

Illinois har dock ännu striktare regler och skulle man hitta minsta spår av cannabis så kan bland annat matcher ogiltigförklaras.

UFC 225 tar vid den 9 juni och kommer att bjuda på en titelmatch i mellanviktsklassen då divisionsmästaren Robert Whittaker och topprankade Yoel Romero möts på nytt. Även interimbältet i weltervikt kommer att stå på spel då Rafael dos Anjos och Colby Covington kommer att ryka ihop under kvällens delade huvudmatch.

Relaterat:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara