Så förbereder sig Zebaztian Kadestam för sitt första titelförsvar

✅ Welterviktsmästaren möter en submissionspecialist i sitt första titelförsvar ✅ Så förbereder han sig inför matchen

ONE Championships welterviktsmästare Zebaztian Kadestam är klar för sitt första titelförsvar någonsin för organisationen. Detta när han tar sig an kazakern Georgiy Kichigin ONE Championship: Reign of Valour i Burma den 9 mars.

Relaterat: MMAnytt-podden #45 LIVE med Zebaztian Kadestam!

Så förbereder han sig

Under måndagen gästade Kadestam MMAnytt-podden för att snacka det kommande titelförsvaret och sin motståndare. Kichigin (19-5) är en riktig submissionspecialist som vunnit hela 15 av sina matcher via submission, något som Kadestam givetvis har i åtanke inför mötet.

– Han är en tuff kille. Han är väl bäst på marken, men han är duktig all round. Det är lite liknande som de flesta motståndare jag har mött, han kommer försöka ta ner mig och jag måste försöka köra mitt game, säger Kadestam. Vi har arbetat mer på submissionförsvar och försvar underifrån den här gången, för att se till att man inte åker på någon submission. Det är nedtagningsförsvar och att ta sig upp från marken och vända positioner, fortsätter han.

“Siktar på knockout som vanligt”

Med det sagt är Kadestam redo på ett riktigt krig när han tar sig an Kichigin. Han siktar som vanligt på att ta hem matchen via knockout, såsom han avslutat tre av sina fyra senaste matcher.

– Jag tror att det blir ett par tuffa ronder i början. Jag skulle vilja sänka honom med en vänsterkrok.  Men den här killen är väldigt tuff. Han påminner lite om en finsk MMA-fighter, det är mycket att han pushar framåt och att han tar en smäll och ger tillbaka. Han är inte bara en grappler, det kan nog bli en del svingande. Han knäar, armbågar och slår – men det öppnar också upp för ett tidigare avslut än någon som bara vill grapplas. Men jag siktar på knockout som vanligt, säger Kadestam.

Se hela intervjun med Kadestam i spelaren ovan.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara