Foto: Stephen R. Sylvanie/Per Häljestam-USA TODAY Sports

Khabibs kaxiga utspel – om UFC-konkurrenterna: “Helt ärligt så …”

✅ Totaldissar tidigare motståndarna - men hyllar rivalen: "Värdig"

Khabib Nurmagomedov är UFC:s obesegrade lättviktsmästare, och har försvarat sin titel mot fighters som Conor McGregor och Dustin Poirier. Dessförinnan har han slagit flera av divisionens toppnamn, såsom Edson Barboza och Al Iaquinta.

Läs också: Khabib kräver en ursäkt från Las Vegas – efter straffet

Men ingen av dessa herrar har stått för något vidare motstånd – i alla fall om man ska tro Khabib själv.

Nu ställs han dock mot Tony Ferguson i sitt nästkommande titelförsvar, coh det är en motståndare som den obesegrade dagestaniern menar är i en klass för sig.

– Helt ärligt så har jag saknat motivation för mina senaste matcher. Iaquinta, Conor, Barboza och Poirier – de är inte som Tony Ferguson. Därför känner jag nu elden brinna inom mig igen, säger Nurmagomedov till dagestansk TV.

Khabib: “Kommer träna mer – har en värdig motståndare”

Nurmagomedov erkänner nu att han kommer att träna extra hårt inför det kommande stormötet med fightern som kallas för “El Cucuy”.

– Jag kommer självklart att träna mer inför den här fighten, då jag nu har en värdig motståndare. Han är en väldigt bra, och väldigt farlig motståndare, avslutar mästaren.

Mötet mellan Ferguson och Khabib äger rum på UFC 249 i Brooklyn den 18 april nästa år.

Detta är den femte (!) gången i ordningen matchen bokats, efter att skador och andra oegentligheter har lett till att alla tidigare försök ställts in.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara