Khamzat Chimaev och Darren Till sugna på att mötas: “Krossar dig enkelt”

✔ Otippad vänskap som leder till match?

I ett underligt händelseförlopp verkar den svenske UFC-fightern Khamzat Chimaev ha skaffat en vänskaplig relation med topprankade Darren Till. Det är dock inget som hindrar de från att mötas.

Khamzat höll nyligen en livesändning på Instagram som britten Till sedan anslöt sig till. Kämparna hade en tydlig respekt för varandra men ville ändå styra ihop en framtida match mot varandra.

– Säg mig var du vill [mötas] jag kommer slåss, broder, sade Khamzat. Vi kommer mötas. Bullshit-killar snackar för mycket så vi får visa en riktig fight, broder.

– Jadå, jag möter dig. Såklart, det vet du att jag gör, svarade Till. Men du vet att jag slår dig? Du vet att jag slår dig enkelt. Du vet detta, du vet det.

– Buren kommer uppvisa det, broder. Om du vill möta mig är du alltid välkommen, men jag tror jag kan krossa dig enkelt, broder, sade Khamzat.

– Tror du att du kan krossa mig enkelt, frågade sedan Till.

– Såklart, broder, svarade Khamzat.

– Du är för långsam. För långsam, sade sedan Till med ett skratt.

Khamzat hälsade även på Tills flickvän, som satt bredvid sin man under hela konversationen.HETAST JUST NU


Succésvensken hårt drabbad av covid

2020 var ett utmärkt år för Khamzat. Han fick chansen att göra UFC-debut på kort notis och fullständigt dominerade sin motståndare John Phillips i debuten. Därefter radade svensken upp ytterligare två segrar på avslut – inklusive en imponerande knockoutseger över Gerald Meerschaert på endast 17 sekunder!

Khamzat bokades sedan för en toppmatch mot den tredjerankade welterviktaren Leon Edwards. Matchen fick dock ställas in hela tre gånger på grund av covid och Khamzat drabbades hårt av sjukdomen. Det gick även så långt att han tappade modet och övervägde pension.

Sedan dess har dock Khamzat tillfrisknat och han siktar på en återkomst till sommaren.

Till har haft blandade resultat sedan han flyttade till mellanviktsklassen. Han besegrade Kelvin Gastelum via ett jämnt domslut i sin debut i divisionen. Sedan förlorade han på poäng mot Robert Whittaker i sin följande match men drog sedan på sig en skada inför sin tredje match i mellanvikt.

Till är nu bokad för att möta Derek Brunson den 14:e augusti i en match som ser ut att vara planerad för London, England.

Vill du se Khamzat Chimaev och Darren Till mötas?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...