Khamzat Chimaevs bror om den svåra tiden: “Han blev deprimerad”

✔ "Han började hosta blod och blev rädd"

Khamzat Chimaev har gjort en raketkarriär inom UFC, men de senaste dagarna har minst sagt varit kaotiska för honom. Efter att först ha pensionerat sig från sporten så kom han senare att ångra sitt beslut.

Beslutet att lämna sporten kom efter att han haft upprepade besvär med covid-19. Khamzat drog på sig sjukdomen i fjol och fick ställa in sin huvudmatch mot världstrean Leon Edwards.

Sedan dess har han fruktat för sitt liv och blivit flugen till USA för specialbehandling. En av dem som bevittnat denna svåra tiden på nära håll är Khamzats bror Artur Chimaev. I en intervju med Dagens Kalmar så ger Artur en uppdatering om UFC-svensken “Borz”.

– Han har inte återhämtat sig helt, sade Artur Chimaev. Det finns några punkter på höger lunga som inte är helt återställt. Khamzat har fått antibiotika och efter två veckor trodde han att det var okej att köra igen.


RELATERAT


Khamzat hostade blod

UFC-chefen Dana White sade att Khamzat hade återvänt till träningen alldeles för tidigt, något som Artur kan bekräfta. Innan behandlingen fått effekt och kroppen fått återhämta sig så försökte Khamzat att träna och sparrades direkt.

– Han var helt slut. Lungorna klarade inte av det, han började hosta blod och blev rädd.

Att gå från att vara en av kampsportsvärldens största stjärnor till att inte ens kunna träna normalt har tagit hårt på Khamzat.

– Han blev deprimerad, det här betyder så mycket för honom. Jag har sagt till honom att lugna sig. Att ge det tid. Att den här sjukdomen tar olika på olika människor.

Det kommer ta tid

UFC-svenskens inlägg skickade en chockvåg över MMA-världen och fick även Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov att reagera. Den kontroversiella ledaren ringde upp succésvensken och, enligt egen utsago, övertalade honom att fortsätta sin karriär.

Khamzats bror säger att vi med största sannolikhet kommer att få se “Borz” tillbaka i buren, men att det kommer att dröja.

– Han sa att han har bestämt sig för att fortsätta nu. Men att det kommer att ta lite tid. Jag sa till honom att vila i två tre månader. Sedan kommer det att bli bra.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...