Leon Edwards och Khamzat Chimaev överens om match: “Vi kör!”

✔ Avlägsnades från världsrankingen - utmanar Khamzat ✔ "Jag är alltid redo"

Leon Edwards utmanar det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev efter att UFC tagit beslutet att avlägsna honom från welterviktsrankingen.

“Rocky” Edwards var tidigare tredjerankad i sin division men har på grund av inaktivitet blivit av med sin topposition. Nu kommenterar han situationen för första gång och passar även på att utmana Khamzat.

 – Jag är fortfarande i rankingen. Fuck all denna inaktivitet, den enda anledningen till att jag inte har slagits är för att alla dessa så kallade toppkillar avvisat mig. Khamzat, vill du slåss?


Relaterat


Leon Edwards vs Khamzat Chimaev

Det skulle självklart inte ta lång tid innan Edwards hade fått svar från Khamzat “Borz”. På Twitter så gjorde Khamzat det klart att han är mer än redo och att han accepterar matchen.

 – Jag är alltid redo. Vi kör! Rock’n’ Roll!

Nu väntar formaliteter där båda fighters ska skriva på kontrakt. Men med tanke på att UFC haft stora problem att hitta en danspartner inför Khamzats första huvudmatch så bör det inte dröja länge innan signaturer är på plats.

Svenskens första huvudmatch är planerad i december. Det är ännu oklart om Edwards har några preferenser gällande datum, men han är dock i en dålig sits för att förhandla.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khamzat ChimaevLeon EdwardsSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara