Möt Sveriges nya UFC-fighter: “Jag och Khamzat är som bröder”

✔ Stor intervju med Guram Kutateladze

Under lördagsnattens UFC-gala får vi se en ny svensk debutera i världens största MMA-organisation. Det är ingen mindre än Guram Kutateladze som går en riktigt tuff match mot en av Europas främsta fighters.

Kutateladze möter Mateusz Gamrot, som också gör sin UFC-debut. Den polska motståndaren är obesegrad med 17 vinster och har tidigare vunnit två olika mästarbälten i topporganisationen KSW.

Inte nog med att det blir ett tufft välkomnande till UFC, svensken har dessutom tagit fighten som ersättare på kort varsel.

– Det spelar ingen roll att det var kort varsel, jag är alltid förberedd, säger Guram Kutateladze i en exklusiv intervju med MMAnytt och fortsätter:

– Det är jättebra motstånd för min del. Han är obesegrad, men för min del spelar det ingen roll. Han kommer få sin första etta.


LÄS MER: UFC med Ortega vs. Zombie och Guram – Matchkort, Tider & Info


Guram Kutateladze flög till Las Vegas med Khamzat Chimaev

Redan i juli kunde MMAnytt avslöja att det fördes diskussioner mellan UFC och Kutateladzes team. Han fick dock vänta ett par månader innan kontraktsskrivning.

Ivrig efter chans att mäta sig mot toppen åkte han under tiden med till Las Vegas, när klubbkamraten Khamzat Chimaev skulle gå sin tredje UFC-fight. Där fick Kutateladze möjlighet att träffa flera viktiga personer inom organisationen.

– Det är en erfarenhet och en sån där resa som man säkert aldrig kommer glömma. För mig och Khamzat var det första gången i USA. Det var en rolig resa och en upplevelse, säger Kutateladze.


RELATERAT: Svensken redo för UFC-debut: “Fightas gratis”


Chimaev är i skrivande stund med i Kutateladzes på “Fight Island” och kommer stå i hans hörna i helgen.

Kutateladze beskriver själv Chimaev som sin broder.

– Jag har varit med Khamzat när han haft liksom 800 följare. Nu har han 800 000 följare eller något. Det händer naturligt, man tänker inte på såna saker. Jag och han är som bröder. Jag är bara så glad för honom, att det går så bra. Jag ska göra allt jag kan från min sida för att stötta honom och hjälpa honom att nå toppen, och jag är hundra på att han gör exakt samma sak för mig.

Missa inte hela intervjun med Guram Kutateladze!

Artikeln och intervjun presenteras i samarbete med SWEEP Productions. Surfa in på Youtubekanalen SWEEP för fler videos med Khamzat Chimaev, Guram Kutateladze och andra fighters inom MMA och jiu-jitsu!

Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara