MMA-veteranen brutalt nedslagen backstage – av UFC-fighter!

✔ VIDEO: Se attacken här! ✔ Anledningen: en pengauppgörelse

Den ryska tungviktaren Sergei Kharitonov har blivit brutalt överfallen av UFC-fighter Adam Yandiev.

I en attack som fångades av säkerhetskameror kan man se hur MMA-veteranen Kharitonov pratar med Yandiev backstage på en MMA-gala i Moskva. Filmen visar hur de båda herrarna utbyter några ord innan Yandiev exploderar med några snabba slag mot ansiktet.

Den intet ont anande Kharitonov tar ett flera slag innan de sedan faller mot golvet och attacken fortsätter. Säkerhetspolis kom sedan att skilja männen åt, men inte förrän Yandiev lyckats landa många slag och knän mot 40-åringen.


Hetast just nu


Använde UFC-fighter Yandiev ett knogjärn?

Den ryska MMA-veteranen togs till sjukhus där det kunde konstateras att han fått en hjärnskakning, brutit näsan och fått en fraktur på ögonhålan.

Kharitonov, som bland annat tävlat i PRIDE och Bellator, öppnade upp om attacken på sin Instagram. Han anklagar bland annat Yandiev för att ha använt sig av ett knogjärn.

Enligt honom så berodde bråket på en skuld. Det har rapporterats att summan låg på $25,000, ca. 215 500 kronor, men Kharitonov påstår att summan är “mycket högre” än så.

På sin Instagram visar han upp sina skador och uppmanar fighters att inte slåss utanför buren.

 – För oss idrottsmän är detta ett normalt tillstånd efter ett slagsmål, skrev Kharitonov. Frakturer, hjärnskakning, skärsår osv. Jag förlorar aldrig mitt mod och går bara framåt, övertygad om att mina största segrar ligger framför mig.

– Jag kommer vara borta under en längre period, men jag är säker på att allt kommer att läk inom ett halvt år… Atleter; träna och slåss bara i tävlingar! Jag önskar alla en god hälsa, fortsätt framåt!

Kharitonov har två raka vinster under 2020 då han tävlat i mindre MMA-tävlingar.

Yandiev har i sin tur inte tävlat sedan han gjorde sin UFC-debut i september 2018. Han förlorade via submission mot Jordan Johnson i andra ronden och det markerade hans första professionella förlust på tio matcher.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara