Khamzat Chimaev gör entré i UFC-rankingen!

✔ Rankas nu bland världstoppen - efter tre matcher

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev rankas nu i topp 15 bland welterviktarna (77,1 kilo) i världens största MMA-organisation.

Detta efter bara några månader i UFC.


SE ÄVEN: Bisarra scener på UFC-galan: ”Aldrig hänt förut”


MMAnytt kan nu avslöja att Chimaev kliver in på plats nummer 15 i divisionens UFC-ranking, som kommer att uppdateras på UFC:s hemsida inom kort.

Som tidigare rapporterat har Nate Diaz tagits bort från rankingen på UFC:s begäran. Även Rafael dos Anjos namn har strukits från welterviktslistan – eftersom han nu är tillbaka i lättvikt (70,3 kilo) och således rankas i den divisionen istället.

Rankinglistan som snart offentliggörs kan vi exklusivt visa redan nu (via Twitter):

Khamzat Chimaev – sportens hetaste talang

Khamzat är obesegrad som MMA-fajter med 9-0 i record. Han har vunnit tre raka matcher i UFC – varav två i mellanvikt (83,9 kilo) – och är den hetaste stjärntalangen i sporten just nu.

Stockholmsfajtern, som representerar Allstars Training Center, spås av många bli UFC-mästare inom kort. Och härnäst får vi se hur han står sig mot toppen, när han tar sig an världstrean Leon Edwards i huvudmatchen på årets sista UFC-gala i Las Vegasden 19 december.


LÄS MER: Nate Diaz borttagen från UFC:s ranking – igen

LÄS OCKSÅ: Khamzats sköna cannabisutmaning – till bröderna Diaz


 

Kategorier
ExklusivtKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara