Officiellt: Floyd Mayweather vs Logan Paul får ett datum

✔ Enorm viktskillnad förväntas!

I december 2020 blev det klart att Floyd Mayweather, en av de bästa boxarna i modern tid, bokats in för en boxningsmatch mot den kontroversiella YouTube-sensationen Logan Paul. Mötet var avsett för den 20:e februari, men knappt tre veckor innan galan skulle ha ägt rum sköts den fram på obestämd tid.

Det fanns mycket oklart kring beskedet och beslutsfattandet, vilket ledde till spekulation från fansen.


MISSA INTE: Framtidens svenska MMA-stjärnor skapas på Redline: “Skånes Allstars”


– Efter en helt enorm respons hoppas vi på att annonsera ett nytt datum väldigt snart, tillsammans med några nya spännande detaljer, sade Solomon Engel, VD för streamingplattformen Fanmio till ESPN.

Nu kan The Athletic meddela att matchen kommer att äga rum den 5:e juli på Showtime. I dagsläget är det inte klart var matchen går av stapeln. Enligt Mayweather ska dock fem städer vara kandidater: Las Vegas, Los Angeles, Miami, Dallas och Atlanta.


HETAST JUST NU


Tretton kilos viktskillnad

Utöver det meddelar källor till The Athletic att Mayweather får väga max 72.5 kilo, medan Paul kan väga upp till 86.1 kilo. Denna stora viktskillnad är något förståelig med tanke på skillnaden i erfarenhet mellan de två tävlande.

Mayweather gick i pension med ett imponerande matchfacit på 50-0 med segrar över Canelo Alvarez, Manny Pacquiao och Conor McGregor. Han har besegrat många av de bästa i flera viktklasser.

Efter att ha pensionerat sig från professionell boxning valde Mayweather att fortsätta tävla. I slutet av 2018 gick han en uppvisningsmatch mot den japanske kickboxaren Tenshin Nasukawa och avslutade honom via knockout i den första ronden.

Paul byggde upp en kontroversiell karriär på Youtube som i stort sett startade den nya eran av kändisboxning. Hittills har han hunnit med en proffsmatch mot YouTuberivalen KSI. Paul förlorade via domslut är därmed 0-1 i sin proffsboxningskarriär.

 

Vem vinner: Floyd Mayweather eller Logan Paul?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Floyd MayweatherSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...