Khamzat Chimaev öppnar upp om problemen: “Jag ljög”

✔ Avslöjar: genomgick operation - i Tjetjenien ✔ Motivationen: "Jag är MMA-världens Mike Tyson" ✔ Väger mer än 93 kg!

UFC-svensken Khamzat Chimaev har påbörjat sin färd tillbaka till oktagonen, men han erkänner att han gjorde fel i sin återhämtning. I en intervju med ESPN så öppnar Allstars-representanten upp om sjukdomen, sin motivation och sin efterlängtade comeback till UFC.

Motgångarna började i fjol då han bokades in för att möta topprankade Leon Edwards. Det var en enorm möjlighet som kom kort efter en spektakulär start i UFC som gjorde honom till superstjärna på kort tid.

Khamzat blev dock tvungen att ställa in matchen mot Edwards två gånger — efter att ha dragit på sig covid-19. Han flög till USA för specialbehandling men inget verkade hjälpa. När allt såg som mörkast ut valde han att gå ut med ett inlägg där han tillsynes pensionerade sig från sporten.

UFC-chefen Dana White riktade viss kritik mot Khamzat för hans ovilja att återhämta sig fullständigt innan han återvände till gymmet. Det bidrog till att han inte kunde återvända lika snabbt som han velat.

I den öppenhjärtiga intervju bekräftar UFC-svensken just detta och berättar hur han inte var uppriktig med bland annat sin manager Ali Abdelaziz.

Khamzat dementerar dock att han fruktade för sitt liv. Hans rädsla kom inte för sitt eget liv, utan istället för tanken på hans stora motivation i livet: hans mamma och bröder.

 – Det var mitt fel, sa Khamzat Chimaev. Jag gjorde fel eftersom de sa till mig att inte sparras med någon. När jag gick med min manager Ali [Abdelaziz], stoppade han mig hela tiden, “Du får inte, du får inte”, men [jag ville] sparras med någon, göra någonting.

– När jag gick till sparringen sa jag till [Ali Abdelaziz] att, “Jag ska bara köra pads,” men jag ljög, sade Khamzat. Jag hoppade in i grapplingen och körde tre ronder. Det kändes dåligt i mitt bröst och jag sa, “Coach, jag går”. När jag var hemma började jag [hosta] blod. Jag var aldrig rädd för mitt liv. Jag var rädd för vad min mamma ska göra om jag dör. Min mamma, mina bröder – jag tänkte, “Vad ska de göra om jag dör?” Jag börjar med MMA på grund av min familj. Jag vill skapa mig ett bra liv med dem.


HETAST JUST NU


Khamzat Chimaev: “MMA-världens Mike Tyson”

Khamzat Chimaev avslöjar att han genomgått en operation i Tjetjenien. Operationen hjälpte honom med hans andning och kom även att ge honom hopp om att återvända till oktagonen.

 – När jag kom tillbaka till mitt land hjälpte de mig och gjorde en operation som tog bort några saker… Jag vet inte hur jag ska förklara på engelska, berättade Khamzat för ESPN. Nu mår jag mycket bättre.

Under sin visit i Tjetjenien har han fått mycket stöd från Ramzan Kadyrov, landets kontroversielle ledare. Kadyrov var en av dem som övertalade Khamzat att fortsätta sin karriär när han övervägde sin pension från sporten.

Khamzat säger dock att motivationen är hans egen och att han mår mycket bättre nu. Han siktar på en comeback i augusti och är redo att fortsätta sitt obesegrade segertåg.

 -Jag väger mer än 93 kilo och känner mig starkare. Jag mår även bättre i huvudet, sade Khamzat om operationen. Innan var jag alldeles för arg för att göra något, jag visste inte vad vi skulle göra. Nu mår jag bra. Nu är det, “Smash back, surprise surprise”.

Vem som blir Khamzats motståndare när han återvänder är långt ifrån klart. Oavsett vem Khamzat möter så kommer han att ha hela MMA-världens ögon på sig.

 – Jag har bara [tre UFC-matcher]. Jag har inte visat vem jag är än. Folk säger fortfarande, “Han slog skitdåliga killar”. Det får mig att tänka att jag har något att bevisa, visa vem jag är och krossa alla, ta mitt bälte. Jag är MMA-världens Mike Tyson. MMA-världens Muhammad Ali. Jag ska visa alla.

Se hela intervjun med Khamzat Chimaev här.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...