UFC-mästaren öppen för match mot Jake Paul – på ett villkor

✔ "Jag skulle knocka honom illa kvickt och hinna hem till middagen!"

UFC:s welterviktsmästare Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman är seriös när det kommer till en boxningsmatch mot YouTube-stjärnan Jake Paul, men bara på ett villkor!

Det skulle krävas mycket för att få till en match mellan Usman och Paul. På den senare tiden har UFC blivit allt mer restriktiva över att tillåta fighters under kontrakt med organisationen att tävla i andra arrangemang.

Bland annat har de förhindrat Georges St-Pierre från att möta Oscar De La Hoya i en boxningsmatch. Men detta har inte stoppat “The Nigerian Nightmare” från att gå fram och tillbaka med Paul på sociala medier och hintat om en framtida match mot YouTube-stjärnan.

Efter att Paul besegrade Ben Askren via knockout i en boxningsmatch under ett Triller-event den 17 april, valde han att utmana Usman till en match. Något som “The Nigerian Nightmare” nu överväger!


HETAST JUST NU


Kamaru Usman kräver en rejäl lönecheck för att möta Jake Paul!

I en intervju med ESPN förklarar Usman den tvist han har med Paul och varför han ens överväger en match mot YouTube-stjärnan.

– Jake Paul fortsätter att öppna sin mun och käftar, snackar om att han vill boxas och testa sig själv. Jag tror att jag skulle kunna knocka honom illa kvickt och sedan hinna hem till middagen.

– Så det är också ett intressant alternativ framöver. Men jag är inte speciellt road över den fajten, jag bryr mig inte och tänker inte på den, säger Usman.

Usman känner att de är respektlöst av Paul-bröderna att komma in till sporten och börja utmana vem som helst.

– Det krävs enormt mycket arbete för att ta sig till den positionen jag är i idag. Och när man ser dessa grabbar komma in till sporten och tro att man bara kan utmana vem som helst eller mig, så vill jag utmana dem!

– Det är respektlöst, och som jag har sagt tidigare, jag är också “The Judge”. Ibland är det nödvändigt att skicka en tydlig signal och utdela ett hårt straff.

Trots Usmans vilja att bevisa för Paul vad som skulle hända ifall han tar sig an en UFC-mästare är det inte säkert att “The Nigerian Nightmare” skulle tacka ja till matchen. Enligt Usman skulle det behövas en enorm summa pengar för att han skulle överväga den.

– Det skulle krävas att det finns med åtta nollor på lönechecken. Det är mitt villkor, åtta nollor på checken, då kommer jag överväga det!

 

 

Kategorier
Jake PaulKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara