Så ändrade MMA Fernando Flores liv: “Bytt jobb, sålt mitt företag”

✔ Folkkäre Fernando Flores fann kampsport och tittade aldrig tillbaka: "Blev helt frälst"

På lördag återvänder den folkkäre publikfavoriten Fernando “El Toro” Flores för ett möte med Simon Sköld. Matchen skulle ha skett i december förra året men sköts fram på grund av sjukdom. Nu är herrarna redo att mötas på lördag den 29:e maj under Superior Challenge 22 – och det blir inte första gången de möts i buren.

När Sköld tvingades dra sig ur det ursprungliga mötet med Flores så valde Halmstad Kampsports Robert Nyström att hoppa in på kort notis. Sköld var en av kommentatorerna samt den som genomförde vinstintervjuerna efteråt.

Flores dominerade matchen i tre ronder, var nära avslut flera gånger och tilldelades en solklar seger på enhälligt domslut. I efterhand har Flores haft tid att tänka tillbaka på hur hans match kommenterades av sin framtida motståndare.

– Det var roligt att höra, eftersom jag har sett reprisen på engelska, säger Flores till MMAnytt. Såklart så kollar han ju på småsaker som jag gör för jag ska möta honom ju! Han har ju facit där, vad jag brukar göra, mina styrkor svagheter, inget bra egentligen! Det var ju lite annorlunda men vi håller oss professionella, Simon håller sig också professionell. Du ser ju hur UFC jobbar, många av kommentatorerna där är ju också fighters.

Efter den segern gick Flores vidare till att möta det unge stjärnskottet Felipe Lima i huvudmatchen på Fight Club Rush 8 – den första svenska galan att sändas på streamingjätten UFC Fight Pass. Dessvärre för Flores blev det en tuff och motgångsfylld match som han förlorade via domslut efter tre ronder.

Nu är han dock redo för revansch och för att återvända till vinstkolumnen.HETAST JUST NU


Började sent med MMA – blev “frälst”

Flores har länge varit en älskar publikfavorit. Han lämnar allt i buren i både vinst och förlust och bjuder ständigt på underhållning.

Nu har Flores snart tävlat i ett decennium men det var inte självklart att han skulle fastna med MMA och hans närvaro i svensk kampsport är inget att ta för givet.

– Jag började med kampsport när jag var 27, så det här blir mitt tionde år att ha kört MMA, fortsätter Flores. Jag började med bara ren MMA och det är väldigt sent men nu är jag här. För mig är det en ära att stiga in i buren, förra gången var det mot Felipe och nu är det mot Simon. Jag vill ständigt utvecklas och jag tänker att så länge jag vill utvecklas så kommer jag vara öppen för roliga matcher.

När Flores väl hade upptäckt kampsporten ändrades hela hans liv. Han hade redan fru, barn och ett traditionellt, svenskt liv. Kampsportspassionen tog över och Flores valde att anpassa sitt liv för att kunna bli en renodlad MMA-fighter.

– Just med kampsporten… jag blev ju helt frälst, jag bara “shit jag måste bli kampsportare”. Sedan jag började för tio år sedan då har jag bytt jobb för att träna mer… sålt mitt företag, köpt ett företag för att kunna fortsätta träna för jag behöver hålla mig aktiv. Så jag har aldrig gjort det för pengar, för att vara känd, jag vill bara vara den här vanliga personen, mig själv. Om jag vill någonting så vill jag göra det bra, försöka i alla fall att nå mina mål.

Flores är säker i den har är och den vägen han valt. Det har nu lett till flera stormatcher som sin föregående mot Lima och den kommande mot storprofilen Sköld.

Hittills har Flores flera imponerande meriter som en submissionvinst i Brave över Michel Diega-Scheck samt en poängseger över den forne UFC-fightern Peitro Menga. En sak han fortfarande efterlyser är dock en spektakulär knockoutseger. Han hoppas på att kunna finns det han söker i mötet med Sköld.

– Simon har bra fötter [i den] första ronden. För mig gäller det att vara på tårna, kunna bryta det mönstret för honom och han att tänka till när han väl kommer in i slagväxlingarna. Jag har aldrig fått en knockoutvinst om man säger så, jag har bara [avslutat] med submissions, jag har bara vunnit på en knock och det var som amatör.

– Däremot vet jag att jag slår hårt och när jag väl träffar med mina slag då vet jag att jag kan göra lite som jag vill. Någon av oss kommer bli avslutad, men det är jag som kommer vinna!

Superior Challenge 22: Fernando Flores vs Simon Sköld – vem vinner?

Foto: Stefan Romare

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...