“LIAM: En stund på jorden” – Marcus Kowal berättar om sin nya bok

Började skriva - fyra dagar efter sonens tragiska dödsfall.

Marcus Kowal, en MMA-fightern och gymägare som också har gjort en hel del reporterjobb för MMAnytt, drabbades den tredje september förra året av alla föräldrars värsta mardröm. Sonen Liam Kowal – då endast 15 månader gammal – blev nämligen påkörd av en rattfyllerist och avled av sina skador.

LÄS MER: Marcus Kowal drabbas av djup familjetragedi

LÄS OCKSÅ: 72-årig kvinna dömd till fängelse för dödskörningen av Marcus Kowals son

Den fruktansvärda tragedin var naturligtvis oerhört tuff att hantera. Men Marcus bestämde sig omedelbart för att kanalisera sina starka känslor till något positivt.

Sedan dess har Marcus lagt all sin energi på att inte låta lilla Liams död glömmas bort som en i mängden. Istället har han gjort allt i sin makt för att öka medvetenheten kring hur farligt och ofantligt dumt det faktiskt är att sätta sig bakom ratten berusad.

RELATERAT: Bas Rutten gör 100 sparkar för att hedra Liam Kowal

“Mitt livs största kärlek”

Redan fyra dagar efter att Liam omkom började Marcus skriva på sin nya bok – LIAM: En stund på jorden, som släpptes för drygt en månad sedan. Att börja skriva på en bok till minne av sin son gjorde det lättare att komma över tragedin samtidigt som han också insåg att det var ett sätt att hjälpa andra – inte minst folk som själva går igenom tuffa tider.

I boken “LIAM: En stund på jorden” öppnar fightern och tidigare MMAnytt-reportern Marcus Kowal upp om sonen Liams bortgång. Foto via www.rememberliam.se

LÄS MER: Marcus Kowal släpper bok till minne av omkomne sonen

Och trots att boken grundar sig i en otroligt hemsk händelse, så är den fylld av mycket mer mycket ljus.

“Jag började skriva 4 dagar efter att ha förlorat min 15 månaders son, mitt livs största kärlek. Att påstå att boken är en komedi hade väl varit att ljuga men trots att det är den värsta tragedi en människa kan genomgå så är boken fylld utav kärlek, driv och positivitet,” skriver Marcus i sin blogg på www.rememberliam.se.

“Jag skrev för att hjälpa mig själv men under det gångna året har jag träffat mycket föräldrar, speciellt pappor, som förlorat sina barn och insåg att jag nog hade ett ganska bra perspektiv på vad som krävs for att hantera sorg, depression, ångest och den absolut värsta smärta en människa kan genomgå.”

“Sattes verkligen på prov”

Marcus känner att han alltid har haft ett väldigt sunt perspektiv på livet och en stor drivkraft. Något som onekligen sattes på prov när Liam gick bort. Nu hoppas han inte bara kunna inspirera andra att hantera sina sorger, men också att få andra föräldrar att känna mer uppskattning över sina barn.

“Jag tror att jag alltid haft ett ganska bra perspektiv på vad som är viktigt i livet och kanske lite extra jävlar anamma och det sattes verkligen på prov på den absolut högsta nivån. Jag delar med mig utav mina innersta känslor och tankar på ett sätt som jag aldrig någonsin har gjort innan och jag både tror och hoppas att det kan hjälpa andra som kanske genomgår sorg eller depression eller kanske både och,” skriver han och fortsätter:

“Men denna bok är inte bara for folk som genomgår tuffa tider. Jag tror den kan få många föräldrar att känna igen sig och kanske även få föräldrar att uppskatta sina barn lite extra, när de är som jobbigast (ja, alla barn kan vara jobbiga då och då).”

Provläs boken här!

Är du mer nyfiken kring Marcus nya bok? Allt om LIAM: En stund på jorden hittar du på www.remeberliam.se.

Där kan läsa mer om boken, Marcus och Liam samt göra din beställning (kostar 249 kronor). Du kan också gå in och provläsa de två första kapitlen helt kostnadsfritt.

“Jag fick boken med posten i eftermiddag och har sträckläst från sida 3-255. En verkligen underbar, kärleksfull och fin bok men samtidigt ångestfull och ledsam. Den berörde mig djupt.”
/Ingela Svensson

“Började läsa vid sextiden. Klar nu. Vilken styrka. Man får gåshud och tårarna rinner!”
/Ulven Schlyter

“Håller på att läsa boken. Så mycket kärlek den innehåller.”
/Hilda Ragnhild Heering

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Marcus KowalSponsrat inlägg

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...