Superior Challenge har anordnat de största MMA-galorna i Norden under elva år. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

De har banat vägen för sporten i Sverige: “Vi älskar MMA”

✅ Nordens ledande MMA-organisation tillbaka för ny storgala i Stockholm

Den här artikeln presenteras i samarbete med Superior Challenge

Nordens största MMA-organisation är tillbaka för en ny gala i samarbete med Fitnessfestivalen. Efter rekordsiffror i TV är det återigen dags för spännande toppmatcher den sjunde december, då Superior Challenge 20 äger rum i Victoriahallen vid Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nu släpps biljetterna till galan – och du som är snabb kan få tio procents rabatt.

– Superior Challenge håller hög internationell nivå och jag kan tryggt jämföra våra produktioner med till exempel UFC:s. Den stora skillnaden är att de har helt andra finansiella resurser än vad vi har men produktionsmässigt håller vi lika hög nivå. Istället för att konkurrera om antalet lampor och högtalare fokuserar vi på att skapa en intimare känsla i arenan där publiken kommer nära fighterna och kan känna matcherna med alla sina sinnen, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International, till MMAnytt och fortsätter:

– Superior Challenges unika inramning skapar en krispig och laddad atmosfär i arenan som måste upplevas live. Jag uppmanar alla besökare att jämföra live-upplevelsen på våra galor med UFC och dra egna slutsatser. Det är viktigt för oss att inte bara fokusera på att producera bra galor för TV-tittare utan också skapa en värdefull upplevelse för arenapubliken.

“Early Bird”-priset gäller till och med den 16 augusti. Biljetterna hittar du på superiorchallenge.com.

Har banat vägen i Sverige: “Vi älskar MMA”

Just nu kryllar det av nya MMA-organisationer i Sverige. Men de som har stått stadigt och banat vägen för sporten i vårt avlånga land under flera års tid är Superior Challenge – som än idag växer så det knakar.

– Vi älskar MMA och vi vill sprida sporten till så många som möjligt. Det är just vår kärlek till sporten som varit drivkraften för oss under alla år. Superior som organisation har varit engagerad i svensk MMA i 14 år, innan det ens fanns en marknad för sporten här, och vi har producerat galor i otroliga elva år. Det är endast ett fåtal galor i världen som hållit på så länge som vi har gjort och som fortfarande är aktiva. Det är självklart stor nivåskillnad på Superior Challenge idag jämfört med 2008. Vi har växt i rollen och lärt oss jättemycket och naturligtvis är kvaliteten mycket högre idag. Under resan har vi slagit massor av rekord som exempelvis publikrekord för alla nordiska MMA-galor, och tittarrekord i TV. Den senaste galan hade helt fantastiska tittarsiffror som slog många stora sportsändningar som bland annat F1, Handbolls-VM och mer. Partners som Fitnessfestivalen och Viaplay har gett oss nya fantastiska verktyg till att fortsätta bygga svensk och nordisk MMA, förklarar Ashti.


LÄS MER: Tittarsuccén – så många såg Superior Challenge 19 i helgen


Grundkonceptet med Superior Challenge är att matcha Sveriges MMA-elit mot internationella stjärnor. På så sätt ger man fighters chansen att visa upp sig mot tuffa motståndare på en stor plattform, för att i förlängningen kunna bli aktuella för världsledande organisationer som UFC.

– Det är just detta som gjort att 19 Superior Challenge-fighters har blivit signerade av UFC, varav två efter förra galan, och ytterligare fem av Bellator. Detta gör oss till en av de största, eller till och med den största exportören av MMA-fighters i Europa. Superior Challenge är den enda organisationen i Norden som bevisligen har dessa meriter och framgångar. Vår historia skapar starka band till svensk MMA och vår kärlek till sporten är ännu starkare idag än för 14 år sedan. Men vi är inte nöjda, vi kommer ständigt fortsätta sträva efter att bli bättre, höja kvaliteten för våra fans och skapa ännu bättre förutsättningar för våra atleter, fortsätter han.

Pannie Kianzad (vänster) och Rostem Akman (höger) skrev på för UFC efter sina matcher på Superior Challenge 19. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Kvällen kommer även att bjuda på titelmatcher …”

Samarbetet mellan Superior Challenge och Fitnessfestivalen är ett nytt sätt att sprida sporten och öka intresset för MMA i Sverige, menar Ashti.

– Superior Challenge 20 är den andra galan som vi producerar i samarbete med Fitnessfestivalen vilket ger oss en unik möjligheten att nå ut till en väldigt stor målgrupp med sporten som vi älskar. Fitnessfestivalen är norra Europas största mässa inom träning, hälsa och fitness med över 30 000 besökare. Superior Challenge är det senaste tillskottet till mässan och tanken är att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen och avslutas med Nordens största kampsportsgala, MMA-galan Superior Challenge. Därför har alla som köper en biljett till Superior Challenge 20 fritt tillträde till hela Fitnessfestivalen under lördagen, säger Ashti.

Den ceremoniella invägningen med staredowns hålls på den stora expo-scenen under Fitnessfestivalen dagen innan galan, alltså den sjätte december. När det sedan är dags för Superior Challenge 20 att gå av stapeln så kommer fansen få uppleva flera professionella MMA-matcher av toppklass, lovar Ashti.

– I vanlig ordning kommer vi matcha Sveriges MMA-elit mot internationella stjärnor som vi flyger hit från olika delar av världen och kvällen kommer även att bjuda på titelmatcher. Jag kan garantera ett högkvalitativt matchkort med många spännande matchningar. Den svenska uppställningen samt de första matcherna kommer att offentliggöras inom kort, säger han.

Mästarbälten kommer stå på spel under Superior Challenge 20 den sjunde december. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Mer information om Superior Challenge 20 hittar du på superiorchallenge.com.

Håll utkik här på MMAnytt.se för de senaste nyheterna!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
AnnonsSenaste NyttSponsrat inläggSuperior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...