Khamzat Chimaev avlägsnas från UFC:s officiella ranking!

✔ Helgens vinnare tar hans plats i rankingen!

Det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev har förlorat sin topposition i welterviktsklassen. Succésvensken var senast rankad på trettondeplats men har nu försvunnit ut ifrån divisionens topp-15.

Khamzat blir avlägsnad efter en minst sagt turbulent tid i sin karriär.

Han slog igenom i UFC med två rekordsnabba vinster i juli 2020 och blev direkt stämplad som en framtida stjärna. Han cementerade sedan sin plats som organisationens nästa stortalang när han i september 2020 avslutade MMA-veteranen Gerald Meerschaert på bara 17 sekunder.

Khamzats raketkarriär kom dock att stoppas av covid-19. Han testade positivt för viruset i slutet av fjolåret men har fortfarande problem med återhämtningen.


RELATERAT


Vad står näst för Khamzat Chimaev?

Det är ännu osäkert vad nästa steg kommer att bli för Khamzat Chimaev.

I början av mars så chockade han MMA-världen då han utannonserade sin pension från sporten. Anledningen var att han fortfarande hade problem med viruset och inte ville ge sina fans ett falskt hopp.

– Jag vill säga tack så mycket för att ni stöttat mig på min resa i denna sport, skrev Khamzat. Jag tror att jag är klar. Ja, jag vet att jag inte tog bältet men det är inte den viktigaste segern i livet.

UFC-chefen Dana White uttalade sig dock kort därefter och sa att Khamzat inte alls skulle pensionera sig. White sade istället att den svenska stjärnan var emotionell och återvänt till träning alldeles för tidigt.

I en oväntad twist så kom även den kontroversiella tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov att uttala sig. Enligt honom så ska han ha övertalat Khamzat att inte lägga handskarna på hyllan.

– Jag sa till honom att HELA det tjetjenska folket var upprörda över den här nyheten.

När Khamzat återvänder vet ingen, men den talangfulla svensken har iallafall bekräftat att han siktar på en retur. Det kommer dock att dröja ett par månader, vilket därmed inte gör det så konstigt att UFC väljer att avlägsna honom från sin ranking.

Khamzats plats i rankingen har nu tagits över av Sean Brady som imponerade stort i helgen när han besegrade Jake Matthews. Även Brady är obesegrad och har nu fjorton raka vinster, varav fyra är i UFC.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara