Junior Karanta Fatty. Foto: Cage Warriors

Junior Karanta Fatty efter tuffa förlusten: “Har inga ursäkter”

Den svenske tungviktsgiganten Junior Karanta Fatty återvände till buren i helgen, drygt två månader efter sin succé-comeback. Men hans snabba återkomst gick dock inte som förväntat...

Den 16 september stod göteborgsfightern Junior Karanta Fatty för en storartad comeback till buren efter nästan sex års frånvaro, när han kammade hem en brutal knockoutvinst efter endast nio sekunder på Cage Warriors 86.

RELATERAT: Svensk doldis knockar motståndaren i Cage Warriors – efter 9 sekunder

Den okända tungviktarens framgångsrika återkomst genererade stor uppmärksamhet och därefter var 26-åringen mån om att boka sin nästa match så snabbt som möjligt – för att ta igen den förlorade tiden och fortsätta sin väg mot UFC.

Redan i lördags, drygt två månader efter hans comeback, var det dags för karriärens tredje proffsmatch då Fatty tog sig an fransmannen Sofiane Boukichou på Gladiator Fighting Arena 9, som gick av stapeln i Toulouse, Frankrike.

I morgon smäller det då den svenske tungviktsgiganten Junior Karanta Fatty återvänder till buren på Gladiator fighting…

Publicerat av MMAnytt.se den 24 november 2017

RELATERAT: Reportage: Junior Karanta Fatty – nästa svenska MMA-stjärna?

“Har lärt mig av mina misstag”

Så här i efterhand kan man dock fråga sig om han inte var lite väl ivrig att ta sig an nästa utmaning. Matchen mot Boukichou slutade nämligen i en tuff förlust då Fatty blev för trött för att kunna försvara motståndarens nedtagningar – varpå han tvingades klappa ut till ett armlås i den andra ronden.

Efter det tuffa nederlaget hade Fatty följande att säga i ett textmeddelande till MMAnytt:

“Jag har inga ursäkter. Jag var inte tillräckligt tränad och det låg helt i mina händer. Det suger att förlora mot någon för att inte ha tillräckligt god form och kondition. För jag är bättre än honom. Allt jag fokuserade på var att andas. Jag orkade till slut inte försvara nedtagningarna så mycket som han ville kramas och jag förlorade i andra ronden på en armbar. Jag har lärt mig av mina misstag och vet vad jag måste jobba på.”

Junior Karanta Fatty står nu med ett professionellt matchfacit på 2-1, där bägge vinsterna har säkrats via T/KO under minuten. Vi på MMAnytt ser fram emot att följa hans fortsatta resa som fighter.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara