Karl Albrektsson - Foto: Mazdak Cavan/MMAnytt

SENASTE NYTT: Karl Albrektsson klar för ny match i RIZIN FF

Svenske Karl Albrektsson är nu redo att återvända till Japan för en ny match i topporganisationen RIZIN Fighting Federation.

Den 30 juli är det dags för japanska RIZIN Fighting Federations nästa gala, som äger rum i Saitama Super Arena.

Med på matchkortet är ingen mindre en svenske Karl Albrektsson, som kommer göra upp mot Litauens Teodoras Aukstuolis i en spännande lätt tungviktsdrabbning. Något som organisationen nyligen offentliggjorde via Twitter.

Gick med i turneringen utan viktklass

Efter att ha radat upp fyra raka vinster gjorde Albrektsson, 23, sin RIZIN FF-debut mot Fedor Emelianenkos protogé Vadim Nemkov – och vann ett delat domslut efter 15 tuffa minuter. Därefter gick han med i organisationens öppenviktsturnering i september förra året och matchades direkt mot Nemkovs träningspartner Valentin Moldavsky i öppningsronden, en match som svensken förlorade via enhälligt domslut efter två femminutersronder.

Aukstuolis, 25, har själv hunnit med två matcher i RIZIN FF, med ett matchresultat på 2-2. Sist han var aktuell ströp han ut Sergey Sokha på hemmaplan under KOK 45: World Grand Prix 2017 in Vilnius i mars tidigare i år.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...