Exklusiv intervju med Eli Elias – hjälten som räddade ett barn från att drunkna

MMA-fightern Eli Elias tvekade inte en sekund när han dök ner i det iskalla vattnet för att rädda en liten pojke som höll på att drunkna. Den heroiska insatsen har hyllats av många, nu har MMAnytt intervjuat honom om det inträffade.

För en vecka sedan var södertäljebon Eli Elias, som till vardags tränar på Pancrase Gym, ute och körde med sin sprillans nya bil. När han körde förbi Maren fick han plötsligt syn på en förskräckt mamma som vinkade mot honom, och när han stannade bilen insåg han att hennes son hade trillat i det iskalla vattnet.

Elias tvekade inte en sekund och dök snabbt i för att rädda pojken från att drunkna, när ingen annan reagerade. Efter den heroiska livräddningen har han hyllats från flera håll, och nu har MMAnytts Mazdak Cavian tagit ett snack med honom där det hela inträffade.

“Det kändes som att man skulle gå in och fightas”

Det var förstås en jobbig upplevelse för Elias. Han tänkte dock inte så mycket utan reagerade instinktivt. Känslan menar han liknade att gå match, fast att det denna gång gällde liv och död.

“Jag försökte att inte tänka så mycket på det. Ska jag vara helt ärlig kändes det som att man skulle gå in och fightas på riktigt, att man skulle gå match. Det var exakt samma känsla, fast att det här var på liv och död,” förklarar han.

Eli Elias tillsammans med Paolo Roberto.

Eli Elias tillsammans med Paolo Roberto.

Folk stod och tittade på – en filmade med sin mobilkamera

Pojken hade skurit sig mot isen på flera ställen och var svårt chockad. Elias blev slagen och riven av det förskräckta pojken innan han fick lugn på honom och simmade i land.

Under hela händelseförloppet stod flera andra helt passiva och tittade på. En man tyckte till och med att det var viktigare att filma med mobilkameran istället för att erbjuda en hjälpande hand. Något som gjorde Elias upprörd.

“Jag såg att han var syriask, han hade någon syriask bakgrund. Och jag sa till honom, på syriaska, att ‘du borde verkligen skämmas,’ framför hans fru. Så han la ner telefonen och gick bara vidare,” berättar han.

Värdesaker glömdes kvar i hans bil – lämnade in dem till polisen

Efteråt körde han mamman och sonen i ilfart till hennes syster, då de inte ville till sjukhuset. Alla var givetvis omskakade av det inträffade och pojken liksom Elias väldigt frusna.

I efterhand märkte Elias att några av deras värdesaker blev kvar i hans bil. Dessa lämnade han till närmaste polisstation och hoppas nu att de kommer göras medvetna om detta genom den mediala spridningen av händelsen.

Börjar medmänsklighet och civilkurage bli alltmer sällsynt i samhället? Hur skulle ni själva agerat i en liknande situation?

Kategorier
ExklusivtIntervjuNyheterPancrase GymRekommenderatSenaste NyttVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  25 January 2016 at 07:34

  Så jävla vackert

 • Vaettra
  25 January 2016 at 08:13

  Så den lede syriasken la ner sin mobiltelefon… var nånstans, på marken?

 • Metallica
  25 January 2016 at 11:52

  Bra gjort Eli Elias!!
  Modigt!
  Men intervjun är på jobbigt dålig:)

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...