UFC-stjärnan Jack "The Joker" Hermansson representerar både Sverige och Norge. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

5 fighters att följa efter UFC 224

✅Vilka nuvarande eller framtida stjärnor bör du följa efter helgens gala? ✅Hitta sociala medier för dessa strålande talanger

Med ett större antal MMA-galor och fighters än någonsin kan det ibland vara svårt att hålla koll på alla blivande stjärnor, dolda supertalanger eller helt enkelt mindre kända fighters som förtjänar extra uppmärksamhet. Som tur är finns MMAnytt för att belysa ett antal fighters som är värda att följa, om ni inte redan gör det, efter deras senaste prestationer. UFC 224 står i fokus i detta första inslag, dela gärna med dig av vem du fått upp ögonen för.

Anmärkningar

Lyoto Machidas seger över en pensionsredo Vitor Belfort var oerhört spektakulär, men inte särskilt oväntad. Då mellanviktsdivisionen är starkare och mer talangrik än någonsin är det, dessvärre, relativt osannolikt att vi kommer få se “The Dragon” utmana om titeln igen. Han är dessutom så pass populär att han med största sannolikhet redan följs av de fans som är intresserade av honom.

Mackenzie Dern radade upp sin andra raka seger och är fortsatt obesegrad, men viktmissen, och de eventuella fördelarna hon utnyttjade på grund av det, var så pass oprofessionellt gjort att hon inte förtjänar en uppmaning av nya följare från MMAnytt.

Amanda Nunes har varit så pass dominant under sin tid som mästare att hon bör ha ett stort antal svenska följare redan, och även om motståndaren Raquel Pennington gjort sig förtjänt till smeknamnet “Rocky” var hennes chanser att vinna, enligt mig, väldigt låga från start – Vilket förminskar bragden av hennes seger något.

Jack Hermansson

Det blev tredje gången gilt för svenske Jack Hermansson, som äntligen säkrade seger mot en brasse på bortaplan – Och dessutom gjorde det mot den före detta titelutmanaren Thales Leites. “The Joker” har nu vunnit tre utav sina fyra senaste matcher, alla på knockout, och han lär ta en plats bland UFCs 15 högst rankade mellanviktare. Om du, som läser denna artikel på svenska, inte redan följde Hermansson är det utan tvekan dags nu, stormatcher väntar för denna dolda talang från Uddevalla.

Elizeu Zaleski dos Santos

Lyman Good vs Elizeu Zaleski dos Santos – Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports

Sedan förlust via delat domslut i sin UFC-debut har nu Elizeu Zaleski dos Santos vunnit hela fem raka matcher, två av dem på knockout, och har dessutom samlat på sig tre “Fight of the Night”-bonusar. Hade det inte varit för de rekordmånga avsluten under UFC 224 hade denna brasilianska doldis säkerligen kammat hem en matchbonus, som han dessutom hade varit väl värd.

Sean Strickland är en duktig och ofta förbisedd welterviktare som utgör bra motstånd, och nu har dos Santos gjort sig förtjänt av en högre rankad motståndare, och ett par nya svenska följare på sociala medier. Detta är en talang att hålla ögonen på.

  • Twitter: @ElizeuCapoeira
  • Instagram: @elizeucapoeira

Aleksei Oleinik

Aleksei Oleinik – Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Denna ryske toppgrappler, Aleksei Oleinik har nu satt rekord som den enda fightern i UFCs historia att vinna på ezekiel choke, något han nu gjort två gånger. Som om det inte räckte har han nu vunnit fem matcher i UFC (alla på avslut, givetvis), varav tre utav sina fyra senaste. Oleinik har varit något ojämn i UFC, matchen mot Daniel Omielanczuk är en som han, enligt mig, borde ha vunnit vad gäller ren talang.

Men tungviktsdivisionen är troligtvis den mest oförutsägbara och explosiva vad gäller avancering i rankning och det kommer inte krävas mycket mer än ännu en seger för Oleinik att göra landsmannen Alexander Volkov sällskap i toppskiktet.

  • Twitter: @oleynikufc
  • Instagram: @alexeyoleynik1

John Lineker

Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

John Lineker var länge en sådan fighter som förlöjligades på grund av sina viktmissar, men han har klarat vikten i sex utav sina sju matcher sedan återkomsten till bantamviktsdivisionen och vunnit lika många – Med endast en förlust mot den nuvarande titelhållaren TJ Dillashaw.

Lineker riskerar att bli något av en evig två i divisionen då det i dagsläget är relativt svårt att se honom besegra någon i trion av Dillashaw, Dominick Cruz eller Cody Garbrandt, men vare sig han lyckas eller inte har hans senaste prestationer gjort honom intressant nog att följa – I både vinst och förlust.

  • Twitter @johnlineker
  • Instagram: @ufcjohnlineker
  • Facebooksida: John Lineker

Kelvin Gastelum

Med endast en förlust i sina sex senaste matcher och en seger över toppfightern Ronaldo “Jacare” Souza i bagaget har nu Kelvin Gastelum intagit en bekväm plats i toppen av divisionen. I mellanvikt har han hittills endast förlorat mot den före detta UFC-mästaren Chris Weidman, och har i dagens lage gått om den sistnämnde i rankningen. Gastelum säger att han endast kommer att acceptera en titelmatch härnäst – Något som det kan föras ett starkt argument för. Vare sig han får nästa chans på titeln eller inte kommer det vara intressant att följa honom i jakten på guldet.

  • Twitter: @KelvinGastelum
  • Instagram: @kgastelum
  • Facebooksida: Kelvin Gastelum

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara