Alexander Gustafsson till MMAnytt: “Jag kommer dominera Jon Jones”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Exklusiv intervju med Alexander Gustafsson ✅ "The Mauler" motiveras av Jon Jones - inte bältet - inför UFC 232 ✅ "Jag ser framför mig hur jag slår honom, hur jag dominerar honom"

Nyligen blev det officiellt att den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson får sin tredje titelchans i UFC. Och det är inte vem som helst han kommer möta. Gustafsson ställs nämligen mot rivalen Jon Jones i ett returmöte – drygt fem år efter deras legendariska krig på UFC 165.


BILDSPECIAL: Fem år sedan UFC 165: Jones vs. Gustafsson


Gustafsson vs. Jones 2 toppar nyårsgalan UFC 232, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den 29 december. Under dagen fick MMAnytt en exklusiv intervju med “The Mauler”, för att höra om hans tankar kring titelfighten och mycket mer.

 – Det är en jävla dröm som går i uppfyllelse, jag trodde först inte att det var sant. Jag trodde att det var långt, långt ifrån räckhåll men nu är vi fan här. Jag får slåss om bältet, jag får slåss om bältet mot Jon Jones – så det är två flugor i en smäll. Det är sjukt kul, jag kan inte förklara med ord exakt hur det känns för det är så jävla otroligt alltså. Jag är så taggad! säger Alexander Gustafsson till MMAnytt.

Motiveras mer av Jon Jones än själva bältet

Gustafsson har länge haft bältet i sikte, men fallit på målsnöret i sina två första försök. Nu kan det bli tredje gången gillt – men faktum är att det inte är själva titeln som är hans största motivation.

Foto: Micha Forssberg/Stefan Romare-MMAnytt

 – Det är Jon Jones vi snackar om – det är nästan större än att ta själva bältet. Att slå honom. Han är den bästa fightern i världen pound-for-pound, säger han och fortsätter:

 – För mig är inte det här en fight om att bli världsmästare och få något bälte runt midjan egentligen. Utan det handlar om att få slå honom. Det är en bedrift i sig. Det är någonting som ingen annan har klarat av och det är det som motiverar mig – inget annat. Jag är så sjukt taggad. Den 29 december tar jag med mig guldet hem och jag tycker att vi är värda det, hela Sverige som nation. Vi alla är värda det här så nu kör vi stenhårt.

Utlovar den bästa Alexander Gustafsson någonsin på UFC 232

Första gången Gustafsson gjorde upp mot Jones gav han amerikanen sin tuffaste match någonsin, men förlorade på ett kontroversiellt domslut efter fem stentuffa ronder. Den här gången tänker han gå in utan någon respekt för Jones och dominera matchen från start.

 – Jag ser framför mig hur jag slår honom. Hur jag dominerar, hur jag ska fightas mot honom och hur det kommer att sluta.

Han fortsätter:

 – Jag kommer inte ge honom den distansen han behöver. Jag kommer sätta press, jag kommer ha boxning utan dess like och mitt fotarbete kommer vara bättre än någonsin. Jag kommer mixa upp det fint och gå in och dominera. Det är det jag har i mitt huvud. Jag kommer inte kunna ha sett bättre ut än vad jag kommer göra den 29 december, säger en självsäker Gustafsson.


RELATERAT: The Maulers löfte: “Jon Jones huvud åker i golvet i fjärde ronden”


Alexander Gustafsson om drömmatchen: "Trodde först inte att det var sant"

"EN J*VLA DRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE – DEN 29 DECEMBER TAR JAG MED MIG GULDET HEM" 🏆🇸🇪Alexander "The Mauler" Gustafsson får äntligen sin titelchans och en efterlängtad rematch mot Jon Jones på #UFC232 – kolla in MMAnytts exklusiva intervju med den svenske MMA-stjärnan inför drömmatchen! 👊🏻🔥

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 15 oktober 2018

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...