Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Bildextra: Fem år sedan UFC 165: Jones vs. Gustafsson

✅ Idag är det fem år sedan Jon Jones vs. Alexander Gustafsson ✅ "The Mauler" - första svensken att utmana om UFC-bältet ✅ Kolla in MMAnytts bästa bilder från den berömda titelfighten på UFC 165!

Den 21 september 2013 var minst sagt en stor dag för svensk MMA. Efter att ha jobbat sig upp i rankingen och slagit ut toppfighter efter toppfighter hade den då 26-årige Alexander Gustafsson, som första svensk någonsin, fått en titelchans världens största MMA-organisation. Det var på UFC 165: Jones vs. Gustafsson i Toronto som “The Mauler” utmanade den tillsynes oövervinnerliga mästaren Jon “Bones” Jones.

Svensken var uträknad på förhand, men chockade världen med sitt krigarhjärta. Han vann de tidiga ronderna, blev den första någonsin att ta ner Jones och såg länge ut att ha en riktig god chans att skrälla. Men allt ändrades i den fjärde ronden när mästaren fick in en snurrande armbåge som skakade om Gustafsson rejält.

“The Mauler” fick kämpa för att hålla sig på fötter och rida ut stormen. I rond fem såg han ut att gå på autopilot och när det väl var över kunde två blodiga och utmattade kämpar pusta ut. Omedelbart började diskussionerna om vem som egentligen hade vunnit och än idag är fansen oeniga om poängdomarna verkligen fick det rätt, när de utsåg Jones till vinnare med poängsiffrorna 48-47, 48-47 och 49-46.

Gustafsson må ha fallit på mållinjen och blivit snuvad på titeldrömmen – åtminstone tillfälligt. Men den tappra insatsen gjorde honom till en internationell UFC-stjärna. Matchen röstades fram som “Fight of the Year” 2013 och senare även till den bästa UFC-matchen någonsin.

Idag är det exakt fem år sedan UFC 165: Jones vs. Gustafsson och därför bjuder vi här på bildspecial från arkivet. Nedan kan ni ta del av MMAnytts bästa bilder från titelmatchen (fotograf: Micha Forssberg).

Sedan får man förstås inte glömma den ökända sjukhusbilden (notera vem av dem som ligger och vem som står upp … ):


Relaterat:


Tycker du att Alexander Gustafsson borde ha vunnit – eller gjorde domarna rätt som gav segern till Jon Jones?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara