Alexander Gustafsson: Han blir Sveriges nästa stora MMA-stjärna

✅ Vem tar över som nya "The Mauler"? ✅ Alexander Gustafsson nämner själv "The Joker" - men har också en särskild favorit

Alexander Gustafsson har länge varit Sveriges i särklass största och mest framgångsrika MMA-stjärna. Men nu när “The Mauler” har gått i pension är frågan: vem tar över tronen?


LÄS MER: Chockbeskedet på UFC Stockholm: Alexander Gustafsson går i pension!

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson förklarar – därför går han i pension från MMA


Den frågan fick Gustafsson själv svara på under presskonferensen efter UFC Stockholm. Han nämnde då den Norge-baserade svensken Jack “The Joker” Hermansson – men föreslog också ett helt annat namn som sin favorit.

Nämligen Khamzat Chimaev, eller “Borz” som han också kallas.

“Har aldrig tränat med en så bra kille tidigare”

Chimaev är en träningskamrat till Gustafsson på Allstars Training Center och “The Mauler” har bara lovord att säga om supertalangen.

– Min personliga favorit är Khamzat här, “Borz.” Jag tränar med honom varje dag och han är absolut en topptalang. Jag har aldrig tränat med en så bra kille tidigare, så jag har stora förhoppningar där, säger Alexander Gustafsson till MMAnytt.

Chimaev är hittills obesegrad med fem raka segrar som proffs. Sist han var aktuell knockade han den då obesegrade ryssen Ikram Aliskerov med en brutal uppercut på BRAVE CF 23.

Hermansson är å andra sidan rankad på femte plats i UFC:s mellanviktsdivision och chockade senast världen med en skrällvinst över den brasilianske toppfightern Ronaldo “Jacare” Souza på UFC Fort Lauderdale.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...