“The Mauler” bryter mediatystnaden – se första intervjun efter förlusten!

✔ Här talar Alexander Gustafsson ut: "Han ville inte"

Den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson, 33, har hållit sig undan medialjuset efter den tuffa förlusten i UFC-comebacken.

Nu, drygt en månad senare, väljer han att ställa upp på en intervju för första gången sedan nederlaget mot ex-mästaren Fabricio Werdum.


LÄS MER: “The Mauler” släpper uttalande – efter förlusten i UFC-comebacken

LÄS OCKSÅ: Beskedet – “The Mauler” ger inte upp: “Snart tillbaka”


“The Mauler” förklarar själv mediatystnaden med att han mest “varit ute i skogen och jagat,” innan kameran börjar rulla.

Hur går känslorna efter matchen?

–  Det är klart att det är tråkigt att förlora, speciellt när man har en så lång förberedelse – och så är matchen två och en halv minut lång. All cred till Fabricio, han gjorde det han skulle göra.

Gustafsson menar att han var väl förberedd på vad Werdum skulle göra i matchen, även om han inte lyckades undvika armlåset.

– Min arm satt i ett skruvstäd. Killen har vunnit allt man kan vinna i jiu-jitsu och grappling.

Alexander Gustafsson: “Gräver inte ner mig”

Efter fighten var Gustafssons huvudtränare, Andreas Michael, övertygad om att matchbilden hade sett annorlunda ut om han bara fick komma igång ståendes.


RELATERAT: “The Maulers” tränare har tröttnat – ger svar på tal efter kritiken!


Den uppfattningen verkar också “The Mauler” dela.

– Han ville inte stå överhuvudtaget. Han har aldrig bangat på att stå och slå med nån så, men jag kände ganska snabbt att han inte ville det när jag fick in någon träff på honom. Då var det ju fullt fokus på att ta ner mig och han lyckades, och han vann. Shit happens. Det är ändå en sport vi håller på med, jag gräver inte ner mig där utan det handlar bara om att ta nya tag och utveckla sina brister helt enkelt, säger Gustafsson.

Gustafsson står nu med tre raka förluster, men känner sig inte klar inom sporten.

– Nu är det bara för mig att göra om, göra rätt och se framåt, fortsätter han.

Stannar i tungvikt: “Slår stenhårt”

Gustafsson har länge varit en av UFC:s främsta 93-kilosfighters. Men senast gick han upp till tungvikt – en division som han också planerar att fortsätta tävla i.

– Det var kul att få gå in och mäta sig i tungvikten. Jag har inga planer på att gå ner i vikt. Jag känner mig stark i tungvikten och jag slår stenhårt. Och jag mår bra. Så det här är definitivt en division att stanna i.

Jag tänkte fråga om det, för nu har ju Jon Jones släppt bältet i lätt tungvikt. Det är ingenting som fått dig att tänka om, nu när det kanske öppnar sig mer där nere ändå?

– Nej, utan jag har fokuset inställt på tungvikten nu. Jag behöver ha en match ganska snart och jag behöver göra om och göra rätt helt enkelt. Det är där vi är idag.


SE ÄVEN: Här överraskas Khamzat Chimaev av tränaren: “Jättenervös …”


Prenumerera på YouTube-kanalerna MMAnytt och MMAnytt TV för fler exklusiva MMA-videos!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...