Europamästaren ger svar på tal – efter kaxiga orden: “Blev chockad”

✅ "Tror inte han menar det hela ..."

Den explosiva bantamviktaren Amir Malekpour, som bland annat blev 2018 års Europamästare under sin tid i MMA-landslaget, gör sig redo för sin andra proffsfight på storgalan Fight Club Rush 5. Där skulle han ha gått en rematch mot Hamid Sadid, som kom med hårda ord inför matchen.

De båda möttes för första gången på FCR 3, där Malekpour vann via teknisk knockout i den första ronden – efter ett domarstopp som enligt Sadid – och många därtill – var något för tidigt.

– När jag kom upp hade jag 100 procent full kontroll över saken, jag var fokuserad – men tyvärr kom domaren emellan. Jag har mycket, mycket mer att bevisa. Hade den matchen fortsatt så hade jag slaktat honom, det vet jag, sa Hamid Sadid nyligen i en intervju med FCR.

Amir Malekpour: “Vi kommer säkert att mötas igen”

Nu svarar Malekpour på det kaxiga uttalandet, i en intervju med MMAnytts Ashah Tafari (via Fight Club Rush):

– Från början när jag hörde det så blev jag lite chockad, för jag har haft mycket respekt för honom och jag har förståelse för hans situation – hur matchen gick och så. Men det är sånt som man säger, jag tror inte att han menar det hela heller. Det hade varit kul att avsluta den diskussionen en gång för alltid i buren, det är ingenting som man kan fixa utanför och snacka. Har han sagt att han ska slakta mig, då får vi se. Någon gång, karriären är lång. Vi kommer säkert att mötas igen och då får han slakta mig där, säger Amir Malekpour.

Möter Delshad Morad – efter avhoppet

Sadid har sedan intervjun spelades in skadat sig och tvingats dra sig ur returmötet. Därav är Malekpour nu bokad att möta Delshad Morad istället – som har mer erfarenhet som proffs.

– Jag känner att jag blickar framåt nu och tar en fighter som är av en högre nivå än Hamid. Han har gått fler proffsmatcher än mig, jag ser han som mer komplett, som någon som gillar att slåss och det blir en underhållande match – så jag är mer taggad på den matchen, fortsätter Malekpour.

FCR 5 äger rum i Bombardier Arenas A-hall i Västerås den 31 augusti. Kolla in hela den långa intervjun med Amir Malekpour nedan, producerad av Ostrogonac Productions som arrangerar Fight Club Rush!

Klicka här för att köpa dina biljetter till FCR 5. Du som vill streama galan live online kan köpa din pay-per-view här.


LÄS MER: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!


 

Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara