Är tatueringen nazistisk? Här svarar MMA-stjärnan på anklagelserna

✅ Andreas Gustafsson: "Förstår att den är stötande"

Andreas Gustafsson är en av Sveriges hetaste MMA-talanger just nu. “Bane,” som representerar Västerås Fight Club, har mer eller mindre kört över varende motståndare som ställts hans väg under året och är nu 3-0 som proffsfighter i mellanviktsdivisionen.

“Bane” har på kort tid blivit en stor stjärna som många vill läsa om. Samtidigt har det varit en hel del rykten, skvaller och diskussioner i kommentarsfälten – vad gäller den örn som 28-åringen har tatuerat in under halsen.

Har den nazistiska kopplingar? Det frågar nu MMAnytts Ashah Tafari i en stor intervju med Gustafsson, för att få ett svar på detta en gång för alla.

– Jag förstår att den är stötande för vissa, det kan jag absolut förstå. För mig har den absolut ingen nazistisk betydelse alls. Jag står varken för rasism, nazism eller någonting utav det, säger Andreas Gustafsson till Ashah Tafari (via Fight Club Rush).

View this post on Instagram

BOOM! 🔥 Den svenske monstertalangen @andreas_gustafsson_, även känd som ”Bane,” går delad huvudmatch på #FCR5 i Västerås den 31 augusti 👊🇸🇪 Läs mer på MMAnytt.se – länk i stories!

A post shared by www.MMAnytt.se (@mmanytt) on

Andreas Gustafsson: “Folk får tro vad de vill”

Gustafsson förklarar hur det gick till när han skaffade tatueringen och hur han själv resonerar kring symbolen.

– När jag gjorde den här tatueringen var det en spontan grej, jag tyckte den var schysst. Jag funderade på vad jag skulle sätta just nära halsen och just den där örnen passade bra där. Jag tyckte den var snygg. Jag visste om att den har varit, eller att den är, en väldigt stark symbol. Men den är ju inte komplett. Det finns ju tillhörande mönster som gör den komplett och det vill jag ju definitivt inte ha på min kropp. Den här örnen sträcker sig väldigt långt tillbaka i tiden. Många länder använder den fortfarande i icke nazistiskt syfte. Men det är klart, alla får ha sin uppfattning. Jag kan bara säga att jag har den inte för de grunderna, sedan får folk tro vad de vill, förklarar han Gustafsson, som vidhåller att han helt enkelt bara gillar motivet.

Han fortsätter:

– Sedan kan folk ifrågasätta, “ja men, du kanske hade kunnat gjort ett annat schysst motiv.” Och visst hade jag kunnat gjort det – men jag tyckte den här var snygg, jag ville göra den.

Uppmaningen – till kritikerna: “Se helheten”

Vidare bekräftar Gustafsson att han har känt så här runt tatueringen från det att han först skaffade den i sin unga 20-årsålder.

– Jag har alltid, vad ska man säga, varit mångkulturell, säger Gustafsson och riktar ett direkt meddelande till de som kritiserar honom:

– Jag ber dem bara att se helheten, se vilka jag rör mig med. Jag umgås med alla. Jag har samma värderingar för alla.

Gustafsson kommer härnäst möta brasilianaren Givago Francisco i den delade huvudmatchen på Fight Club Rush 5 i Västerås den 31 augusti. Biljetter till galan hittar du här. Du som inte kan närvara på plats kan streama galan live online här.


LÄS MER: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!

LÄS OCKSÅ: AKFC vill boka svensk stormatch i Stockholm: “Skriv på kontraktet!”


Se hela intervjun med Andreas “Bane” Gustafsson nedan!

Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...