AKFC vill boka svensk stormatch i Stockholm: “Skriv på kontraktet!”

✅ Kängan: "Visa att det är ni som inte är primadonnor!"

Den 16 november är AK Fighting Championship tillbaka för en ny MMA-gala. AKFC 2 går av stapeln i Solnahallen i Stockholm och väntas bli betydligt större än tidigare event – nu när proffsmatcher, titelbälten och mer kommer in i bilden.


LÄS MER: Nästa stora MMA-steg – för Alexander Gustafsson: “Ska bli riktigt kul”


Som huvudattraktion hoppas organisationen boka ett stort svenskmöte. Man vill nämligen få till en match om mellan den tidigare PFL-fightern Jonatan Westin och monstertalangen Andreas “Bane” Gustafsson, med mästarbältet i mellanvikt på spel.

– Jonatan Westin är ett monster, han är “the white Hulk,” han är helt fucking insane – han är galen. Vi vill sätta ihop honom med Andreas “Bane” Gustafsson, som också är ett riktigt odjur. Han är en grym fighter och jag vet att alla vill se den här matchen, svenska folket vill se den här matchen, säger AKFC-grundaren Alexander Khalaf i en exklusiv intervju med MMAnytt.

“Andreas Gustafssons team sätter stopp för det”

Khalaf förklarar vidare att Westin, som tränar på Allstars Training Center, vill ha matchen – men att det finns “vissa aspekter” som kommer emellan för att han ska kunna möta Gustafsson. Så vad är det egentligen som sätter käppar i hjulen?

– Vi får ett direkt nej från Västerås Fight Club, de som sköter deras matchningar – Jörgen Hamberg och Zlatko Ostrogonac, avslöjar han och fortsätter:

– Det vi fick som svar var att Andreas Gustafsson ska gå på någon betänkt gala, som inte ens är klart, i Österrike. En titelmatch där för en organisation som ingen känner till, en gala som är betydligt mycket mindre och som får mindre publicitet. Vi har istället kommit in och erbjudit Andreas en titelmatch för vårt nylanserade bälte, på en av de största plattformarna som finns i Europa just nu. Jag vet att mycket MMA-media även utifrån, alltså internationellt, kommer bevaka den här matchen – vi på AKFC har jättemånga ögon på oss inför den här galan och det kan inte bli så mycket större än så.

“Jag tror att han själv vill ha matchen”

Khalaf betonar att han inte tror att Gustafsson är den som backar.

– Verkligen inte. Andreas Gustafsson är en beast, han är en riktigt duktig fighter och jag tror att han själv vill ha matchen. Men det är hans team som sätter stopp för det, säger Khalaf.

Titelmatchen i Österrike som Khalaf syftar på är i Austrian Fight Challenge, där Gustafsson planeras möta hemmafightern Dominic Schober. De två hade en staredown i buren under organisationens senaste event, efter att de båda hade vunnit sina respektive matcher. Ingenting är dock helt officiellt ännu.

“Är beredd att skicka kontraktet idag”

Att VFC väljer att tacka nej ser Khalaf som något ironiskt – med tanke på hur den frispråkige tränaren Jörgen Hamberg gillar att själv gå ut och kasta kängor mot andra fighters och klubbar.

– När man går ut medialt och kallar folk för primadonnor till höger och vänster… Jag säger bara så här att går man ut och pratar i media – då ska man kunna backa upp sina ord, menar han.

Khalaf avslutar med en direkt hälsning till Gustafssons team:

– Jag är beredd att skicka kontraktet idag. Skriv på det här kontraktet, skicka tillbaka det och kör. Visa att det är ni som inte är primadonnor. Visa vem det är som är primadonnan istället och kom ut, brösta och let’s make it happen.


LÄS MER: KLART: “Bane” får match på storgalan!

LÄS OCKSÅ: “Hela j*vla Sverige gör fel – primadonnor som går en match om året!”


Se hela intervjun med Alexander Khalaf i videon ovan!

Prenumerera på MMAnytt TV för fler exklusiva MMA-videos på svenska!

Vad säger ni läsare – hade ni velat se Jonatan Westin vs. Andreas Gustafsson i AKFC? Kommentera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
AK Fighting ChampionshipExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...