Intervju med svenske UFC-fightern Daniel Teymur

”DC UNDVIKER ALEXANDER GUSTAFSSON”MMAnytt passade på att tala med den svenske UFC-fightern Daniel Teymur som berättade när han vill gå match igen, talade om Daniel Cormiers ovilja att möta Alexander Gustafsson och mycket mer! 🇸🇪🔥

Publicerat av MMAnytt.se Tisdag 14 augusti 2018

Daniel Teymur: “Gamla gubben” Daniel Cormier undviker Alexander Gustafsson

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Exklusiv intervju med Daniel Teymur ✅ Då vill svensken tävla igen ✅ Berättar om UFC-debuten: kort varsel, bruten hand och hyllningar från UFC

Den svenske fjäderviktaren Daniel “Kid Dynamite” Teymur (6-2), bror till lättviktaren David Teymur, gjorde sin UFC-debut på endast tio dagars varsel, och gick tre hårda ronder med britten Danny Henry. Trots att svensken bröt sin hans i den första ronden krigade han vidare i en match som han visserligen förlorade på poäng, men hyllades för av UFC.

Därefter gick han match på UFC Fight Night 131 mot framtidslöftet Julio Arce, på samma gala där hans bror mötte veteranen Nik Lentz. Medan David vann förlorade dock Daniel, som i efterhand anser att de nog inte borde ha gått match på samma gala.

“Jag och brorsan, det var lite fel kanske att vi gick match på samma gala,” sade Teymur i intervju med MMAnytt. “Normalt brukar vi hjälpa varandra men den här gången kände vi att något var lite konstigt, vi fick inte fokus på samma sätt, både jag och David när vi tävlade, vi ville hjälpa varandra, vi ville coacha varandra samtidigt skulle vi fokusera själva…så någonting var lite fel, men skitsamma, vi går vidare till nästa steg och jag…vet vad som kan bli bättre till nästa gång.”

I mötet med Arce fick Teymur se sig besegrad via submission i den tredje ronden, något han aldrig trodde skulle hända.

“Jag ramlade, trillade…när han gick på låset tänkte jag ‘Fan det här händer aldrig, jag tränar med så pass bra jujutsu-killar, jag ignorerade den jävla rear naked choke:en, jag bara ville upp snabbt, tänkte bara ‘Jag får inte förlora poäng av att ligga på marken’, jag ville bara upp, upp, upp. Sedan till slut kände jag ‘Fuck!’ Han kopplade händerna där bak…jag kände bara, ville inte somna, så det var lika bra [att klappa ut].” 

Då han endast hunnit med en match i år hoppas Teymur på att kunna återvända inom kort.

“Jag siktar på någonstans mellan oktober..där någonstans i mitten eller slutet där någonstans vill jag gå. Vi ska prata med UFC, jag har själv inte pratat med dem, det får jag låta min manager göra” 

Teymur tränar till vardags på Allstars tillsammans med Alexander Gustafsson; Sveriges mest hyllade och framgångsrika MMA-fighter.

“Alex kan vinna i både lätt tungvikt och tungvikt. Frågar du mig så vann Alex båda titelmatcherna han gick. Han har haft lite otur med skador här och där, nu var han mer än redo att gå match mot Volkan [Oezdemir] och gänget..otur nog, i den här sporten sker skador men Alex vet jag kommer komma tillbaka och bli champion till hundra procent…”

Gustafsson har dock hamnat i en tuff sits utan både motståndare och möjlighet att utmana om titeln, då lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier uttalat en ovilja att möta svensken – Något Teymur tror är avsiktligt

“Jag tror DC kan vinna mot de flesta, men just Alex, det är hans mardrömsmotståndare, och det vet han och alla andra. Det är även Jon Jones [mardrömsmotståndare], det vet jag inom vissa källor, kan jag säga. Jon Jones vet att just Alex är den som… de tänker ‘den här blonda svensken’, men han är jobbig för dem, mardrömskille.”

“Ah det tror jag [Att Cormier undviker Gustafsson],” lade han till. “Det är klart, han är gammal gubbe, ska han riskera… Det är Alex, jag vet, han är viking, han kommer… Alex tar det, jag är säker på det.”

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...