David Teymur: Topp 10-rankade motståndare har tackat nej till match

🎦 VIDEO+TEXT ✅ EXKLUSIV INTERVJU ✅ Berättar om jakten på toppmotståndare ✅ Tippar Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

David Teymur: Topp tio rankade motståndare har tackat nej till match

MMAnytt har talat med den svenske UFC-fightern David Teymur om matchen mot Nik Lentz, nästa match, hur svårt det är att hitta motståndare och mycket mer!

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 20 augusti 2018

Med fem raka segrar i UFCs talangrika lättviktsdivision är svenske David Teymur inte långt ifrån en topprankning. Han besegrade senast Nik Lentz och har dessutom tagit sig förbi bland andra Drakkar Klose och Lando Vannata.

Även om Teymur inte har någon särskilt motståndare i tankarna är han dock redo at hoppa in och ersätta ifall Justin Gaethje eller James Vick tvingas dra sig ur deras kommande huvudmatch på UFC Fight Night 135. Utifrån rykten som cirkulerat är det dock flera fighters som tackat nej till att möta Teymur, något han berättat i intervju med MMAnytt.

“Snacket går ju runt,” säger Teymur till MMAnytt.se “Saken är den…jag har fått se lite grann…bra rankade killar som har tackat nej, men, vad ska man säga? Det är inte så mycket man kan göra åt det. Det är bara fortsätta att kämpa och träna på och hoppas att tillfället kommer en dag, vilket det kommer göra. För jag, absolut, jag tillhör världstoppen, det är ingen snack om saken . Sedan att alla undviker mig, de vill inte ha en förlust.”

Under sin vända i The Ultimate Fighter var Teymur en del av Conor McGregors lag. Som numera är känt kommer McGregor utmana Khabib Nurmagomedov om UFCs lättviktstitel – ett beslut som kritiserats med tanke på att irländaren inte tävlat i UFC sedan 2016. Teymur anser dock att det är rätt beslut.

“Absolut [tycker jag att McGregor förtjänar nästa titelchans], absolut. Han har liksom varit mästare i två viktklasser, double champ, och Conor vs Khabib, absolut det har varit mycket snack om den matchen. Så jag tycker det är bra att den blir av här till slut, den sjätte oktober.”

Teymur anser också att McGregor kommer vinna matchen såvida han lyckas hitta sitt flöde och tillämpa sin taktik.

“Khabib är jätteduktig om du låter han komma in i sitt game. Men jag känner Conor väl, vi har tränat tillsammans och sparrats och alltihopa. Är Conor – Conor, jag tror på honom, alla dagar i veckan, absolut. För han är smart, Conor, han vet vad han gör…nej, men han kan sin grej, så jag tror på Conor.”

David Teymur: Topp tio rankade motståndare har tackat nej till match

MMAnytt har talat med den svenske UFC-fightern David Teymur om matchen mot Nik Lentz, nästa match, hur svårt det är att hitta motståndare och mycket mer!

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 20 augusti 2018

Teymurs nästa match är ännu inte fastställd, men utifrån sina prestationer i oktagonen har han utan tvekan gjort sig förtjänt av en respekterad och meriterad motståndare.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...