Efter titelmatchen: Svenska publikfavoriten tillbaka för tuff MMA-fight!

✔ Slogs om Sveriges BMF-titel

En av Sveriges tuffaste och mest underhållande MMA-fighters är klar för ny match. Det är ingen mindre än Fernando Flores, 36, även känd under smeknamnet “El Toro”, som återvänder till buren när topporganisationen BRAVE Combat Federation kommer till Sverige den första april.

Umeåfightern från Renyi kommer enligt insatta källor göra upp mot brasilianaren Michael Deiga-Scheck, 34, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center.

Matchen går i fjädervikt (65,8 kilo).

View this post on Instagram

𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Den svenske publikfavoriten @fernando_flores är tillbaka! 🔥 Umeåfightern från @renyimma kommer ta sig an brasilianaren Michael Deiga-Scheck, som representerar Stockholmsklubben @allstarsgymsweden. Det bekräftar insatta källor. 👊 Matchen går i fjädervikt (-65,8 kg) och avgörs i Stockholm den 1 augusti, när internationella @bravemmaf gör sin Sverigedebut i samarbete med @bulldogfightnight. 🇸🇪 Det är aldrig en tråkig fight när ”El Toro” kliver in i buren! 🐂 📸: @stefanromaremma #MMA #BRAVECF #SvenskMMA

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on


LÄS MER: Uppgifter: Stor MMA-organisation gör Sverigedebut nästa månad!

LÄS OCKSÅ: Avslöjar: Anton Turkalj klar för nordisk drabbning i Stockholm!


Fernando Flores fightades om Bad Boy-bältet

Flores har gått 15 MMA-matcher som proffs, med ett record på 7-8. Hans matchfacit kan dock vara något missvisande. Flores har genom karriären ofta tagit sig an utmaningar som inte varit till hans fördel på pappret, och är är helt enkelt en sådan fighter som alltid bjuder på stenhårda matcher oavsett vinst eller förlust.

I höstas var Flores med i en av de absolut mest spännande matcher på länge i Sverige, när han gjorde upp mot engelsmannen Adam Bramhald i huvudfighten på Excellence Fighting Championship 2 i Linköping. Den matchen slutade i en jämn förlust via delat domslut. Därefter fick publikfavoriten chansen att göra upp mot Västeråsstjärnan Tobias Harila i en titelmatch om Sveriges Bad Boy-bälte – en motsvarighet till UFC:s BMF-bälte som Jorge Masvidal vann mot Nate Diaz.

Så här såg det ut när Fernando Flores var med och bjöd på en av Sveriges mest underhållande MMA-matcher på Excellence Fighting Championship 3 i höstas. Foto: Stefan Romare (@stefanromaremma)

Fighten mot Harila agerade huvudattraktion på Västeråsgalan Fight Club Rush 6 i slutet av februari. Resultatet blev dock inte det Flores hade hoppats på, då han förlorade via knockout i slutet av den första ronden.

Flores senaste vinst var mot engelsmannen Pietro Menga, som tidigare haft kontrakt med UFC.

Motståndaren Deiga-Scheck har ett professionellt matchfacit på 7-3 och kommer in med vinster i tre av sina fyra senaste matcher. Allstars-fightern, som tidigare har gått två matcher i BRAVE CF, återvänder nu till buren för första gången sedan oktober 2018.

BRAVE CF Sverige: Uppdaterat matchkort

Som tidigare avslöjat står det klart att BRAVE CF ska hålla två MMA-galor i Sverige – den första respektive åttonde augusti – i samarbete med svenska Bulldog Fight Night. Bägge event hålls bakom stängda dörrar på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Uppdaterat matchkort för den första Sverigegalan följer nedan.

Proffs:

 • Catchvikt (100 kg): Anton Turkalj vs. Thomas Narmo
 • Fjädervikt: Fernando Flores vs. Michael Deiga-Scheck

A-klass:

 • Catchvikt (54 kg): Josefine Lindgren Knutsson vs. Nina Back

STORT REPORTAGE: Sveriges BMF fick stora titelmatchen inställd – utmanar Tobias Harila!


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtFernando FloresSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...